jak zalozyc rotor???plizzz

cimero
Kontakt:

jak zalozyc rotor???plizzz

Post autor: cimero »

nie wiem jak zalozyc rotor. nie wiem czy wie ktos co trzeba zrobic zeby go zalozyc.mam pointa a na necie patrzylem i niekture ramy sa do tego przystosowane.w sklepie mi powiedzieli ze chyba trzeba miec gwintowana rure od amora(cos w tym stylu). i ze chyba musze zmienic mostek. jesli ma ktos zalozony rotor w ramie do dualu.niech napisze kompletnie nie wiem co z tym robic a chcialbym juz krecic cos kokretnego na rowerze.napiszcie plizzz:)
born to ride ride to fun:)
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

wiesz, pyt. czy naprawde ci az tak potrzebny ten rotor..bo to dosyc kosztowne rozwiazanie, moj kolezka ma po prostu bardzo dlugi pancerz od tylniego hampla ( zakladam ze ty tez nie masz przerzutek i hampla z przodu....a z reszta przod mozna puscic przez gwiazdke w rurze sterowej) i bez zadnego oporu kreci podwojnego barspina :-), kiera obkreca sie o 720 stopni, a hampel wciaz bardzo dobrze lapie, bo sie pancerzyk nigdzie mocno nie zagina :-),a ma to na v-ce deore.
ten koleś pode mną to ***** :D:D
MrDiggy
Kontakt:

Post autor: MrDiggy »

a nie lepiej puscic linke przez stery
Sprzedam amor capa t4, manetki altus, przeżutka altus x2, kiera i mostek zoom. gg:6987597
Tassadar
Kontakt:

Re: jak zalozyc rotor???plizzz

Post autor: Tassadar »

alternatywą byłby brak hamulców...
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
PanTheNol
Kontakt:

Post autor: PanTheNol »

tak, przez stery tą linke od tylnego hamulca. Przednia przerzutke wogóle obok ramy. Przedni hamulec przez rotor własnie. Pamietaj ze rotor działa tylko ze sztywnym widelcem, z amorem, jak wcisniejsz hamulec to całą sprężyne (skok) skasujesz. Chyba że masz rure sterowa ahead 1i1/8" ale gwintowana, wtedy gwint opór stawia...
spray...
Kamol
Kontakt:

Post autor: Kamol »

nie rozumiem co ma wspólnego amor z rororem, chyba że sobie z niego jaja robiłeś ;]
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
TwojaStara!
Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
Kontakt:

Post autor: TwojaStara! »

NA co Ci rotor?? To już lepiej bez hebli jeździć bo przez rotor to można powiedzieć że ich nie ma:] Będziesz na góralu w flatlandzie jeździł??
www.dirt71.prv.pl
cimero
Kontakt:

Post autor: cimero »

mowiliscie zebym usunal przedni hamulec a przecierz przedni hamulec jest wazny jak sie jezdzi street
born to ride ride to fun:)
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

cimero przedniego haka i tak sie rotorem nie puszcza tylko przez srodek rury sterowej. idz do sklepu i se bmx'y poogladaj, jak na zywo zobaczysz co i jak to moze zaczaisz czemu przod idzie przez rure a tyl przez rotor :)
ODPOWIEDZ