przerabane :(

agressor
Kontakt:

przerabane :(

Post autor: agressor »

we wtorek miałem wypadek na biku (na dircie) :/ wyjebałem przez kiere gdybym nie miał integrala to pewnie jush by nie było mnie wśród was po tym zdarzeniu wsiadłem na rowra i z kumplem pojechalem do szpitala miałem niedaleko jakieś 400 metrów w szpitalu wzieli mnie na rendgen od razu i... dwa kręgi pęknięte w szyji i na wysokości klatki piersiowej zrobili jeszcze tomogafie i kilka różnych badań i stwierdzili że do wakacji szyja mi sie sama zrośnie bez żadnych usztywnień (odłupany tylko kawałeczek kręgu) natomiast to drugie zapakowali mi w gips i ściągnął dopiero 10 lipca :/ i nie wiem co będzie z bikiem bo czy dam rade jeszcze po tym jeździć ? oczywiście za jakieś 10 miechów o ile wcześniej nie pierdolne z braku rowra czy nie będzie ten kawałek kości jakoś bardziej wrażliwy na wstrząsy i uderzenia ? może ktoś z was przeżył coś podobnego jeśli tak prosiłbym żeby sie ze mną podzielił "wrażeniamią" (mam żadnych niedowłądów wszystko normalnie rdzeń nie został uszkodzony) ale jestem kurwa załamany i woogole przejebałem sobie :(
Maciek_08
Kontakt:

Post autor: Maciek_08 »

Stary przejebane ale raczej będziesz mógł jeździć ale już nie tak intensywnie.
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

jak to jest ze kolesie w takim drop in'ie jeszcze zyją, jak tutaj co rusz czytam ze po upadku pakują kogos do gipsu na pol roku i wogole nie wiadomo czy bedzie jeszcze mogl jeździc... a hopy chyba toroche mniejsze są
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
Moniss
Kontakt:

no ciekawe jak to bedziesz miał..

Post autor: Moniss »

No może na jakies rechabilitacje potem pójdz albo coś takiego żeby se troszke usprawnic te kręgi....hmmmmmciekawe jak potem... nom
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

eh ja tez wczorj wyrznalem glowa w ziemie mialem integrala ale chyba bede zyl :| troche pobolewa ale da rade.

ps datego nie lubie dertu - ze wzgledu na niedoloty, jakos mnie to nie przyciaga :/
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

ja tak jebnołem że nie mogłem oddechu przez minute złąpać płuca sobie potłukłem i żebra woogole boli mnie wszystko a ta szyja pekla pewnie dlatego ze zabardzo sie wygiolem bo napoczatku morda jebnolem o ziemie
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

hmm a ktorys z tych pro co disordera 5 kreca (watson czy ktoeys tam nie pamietam) sobie pluco przebil :| ale pewnie za pare miechow wsiadzie znow na bika... i skakac dropy 10 metrow ciagle bedzie. jak oni tak moga nie rozumie zkad oni sie biora (z katowni?)

albo bender co z tych 15 czy nawet wiecej metrow gleby mial - i nic mu nie jest... :| eh co za zycie
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
recol
Kontakt:

Post autor: recol »

trzeba sie ich spytać;) a może ani mają wzmacniane kości włóknami węglowymi czy tam nie wiadomo czym:D
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

spoko bedziesz jezdzil :) mialem zlamany kreg szyjny przy rdzeniu kregowym, po 3 miechach wszystko bylo ok i jezdze do dzis:)
pageup
Kontakt:

Post autor: pageup »

moj kumpel mial zlamany kreg ledzwiowy (1) i spoko juz jeździ:)
http://www.freeride.j.com.pl
http://tiny.pl/qr55 - w powietrzu :)
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

spoko luzuj sie jakos tyo bedize ....
moja "dróga połowa" została kiedys potrącona przez motocykl miała złamane 2 lub 3 kręgi lędżwiowe... przez 2 dni była sparaliżowana .... teraz w sumie nie wolno jej robić nic co wymaga podnoszenie rak w góre juz nie nówiąc o obciazaniu kręgosłupa ... ale daje rade ... w siatke gra nadal czasem.. do układów tanecznych gwiazdy robi itp .. i jakos zyje ... w sumi e nie widac po niej by coś jej sie stało

Ja miałem złamanie w stawie skokowym (goora chełm rulez) .. i co ?? po 9 miesiącach od złamanie gdy stane na krzywej płytce top mnie kostka boli .. tak juz bywa (ale jeżdze nadal)

a Ci z droop ina to moja kosci z alu 6063 - (potrójnie cieniowane i ze szlifowanymi s(p)tawami + wzmocnienia przy głowce ... i gieta rura hehehe
damianbiker
Kontakt:

Post autor: damianbiker »

agressor nie lecz sie w szpitalach w rzeszowie , miałem poważne problemy z kręgosłupem , cud że moge jeździć:D , a przez leczenie w szpitalach w rzeszowie było gorzej , skontaktuj się ze mną na gg 1504469 podam ci namiary gdzie ci dadzą porządne porady , ewentualnie podejmą jakieś leczenie :) i nie daj sobie nic robić w rzeszowie z tym :D bo ci po prostu zjebią to jeszcze bardziej :D sam tak miałem :D
Zks !!!
recol
Kontakt:

aleśmy jesteśmy głupi!! juzwiem z kad oni mają takie kości bo poją DANONKI!!lol a tak serio to współczuje:( ale będziesz jezdil nie boj sie:D
forest guma
Kontakt:

Post autor: forest guma »

no to współczucia stary...
ja miałem odprysk od kości śródstopia, przejebane trochę bo noga mięsiąc w gipsie (dokładnie 7-ego lipca rok temu to się stało), trochę pobolewa przy zmianie pogody i jak cały dzień pojeżdżę ale ogólnie spoko. tylko po miechu w gipsie troszkę mięśnie zanikają i mam jeszcze lewą nogę w obwodzie o centymetr mniejszą...
a co do benderów i innych asów to w stanach rehabilitacja na pewno odbywa się przy użyciu jakiegoś sprzęciora rzeznickiego, nie to co u nas, że przychodzi pan henio i wygina ci nogi owłosionymi łapskami :D
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
recol
Kontakt:

lol MaxDamageDA :) heh
Maciek_08
Kontakt:

Post autor: Maciek_08 »

MaxDamageDA fajne to. Znasz może więcej takich?
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

ja tobie powiem mialem tak samo ale w odcinku ledzwiowym i po glebie na rampie :P mialem 6 miesiecy przerwy ale i tak sie do tego nie do konca zastosowalem a teraz juz jezdze i nic mi nie jest triche plecy bola ale to dla tego ze jestem nei rozciagniety ... mowie ci spoko bedzie w koncu ludzkie cialo sie regeneruje :P szkoda ze nie tak jak jaszczurka ale zawsze to cos :P
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

www.ebaumsworld.com/growl.shtml - włączyć dźwięk!!!
ODPOWIEDZ