Olej 5W
Olej 5W
Kto wlał do Marzoka olej 5W? Szperałem po forum ale nie znalazłem konkretów.. Czas na nie:) Plusy i minusy takiego oleju i jakbyscie mogli opisac Wasze wrazenia.
NO FATE
Ja wlałem 5W castrola do Marzocchi MX Comp Coil 2003. Amor chodzi bardzo płynnie stał się trochę miększy od tego na 7,5 W. Transcarpatię przejechałem na tym oleju i wszystko ok:)niedługo będe musiał zajżeć do amorka:) zrobić ogólny serwis bo jakby nie było Transcarpatia to wyzwanie dla sprzętu....
Pozdro 2005000
Pozdro 2005000
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
Amor to DJ I '04 a waże 95 kilo...
W sumie to jak stanie sie bardziej miekki nie ma problemu, zawsze mozna go podpompowac.
Chodzi mi o zwiększenie płynności... tak jak napisałbloszek. Nie używam tego amora do DJ tylko FR i smigania po mieście.
Jakby ktos miał ochote zapytac czemu akurat ten amor jak on nie jest do tego przeznaczony to odpowiadam ze nie miałem kasy na nic innego. A ten mi sie i tak podoba
W sumie to jak stanie sie bardziej miekki nie ma problemu, zawsze mozna go podpompowac.
Chodzi mi o zwiększenie płynności... tak jak napisałbloszek. Nie używam tego amora do DJ tylko FR i smigania po mieście.
Jakby ktos miał ochote zapytac czemu akurat ten amor jak on nie jest do tego przeznaczony to odpowiadam ze nie miałem kasy na nic innego. A ten mi sie i tak podoba
NO FATE
mam 5W w juniorze 130mm z 2000r
mialem 7,5W
amor stal sie bardziej czuly, a nie brakuje mu tlumienia.. na 7,5W byl imho przetlumiony
nie odbija jakos szalenie, ale kolo nie odkleja sie na korzeniach
przy ostatniej zmianie dalem mniej oleju niz zaleca producent i praca sie poprawila - nie dobija (choc juz pare razy mial prawo), nie stuka przy szybkim powrocie (czyli tlumiki sa caly czas w oleju), a zaczyna sie utwardzac po 9-10cm skoku, a nie 5-6 jak wczesniej
takze polecam 5W i zalac ze 2cm mniej niz zaleca Marcok (chyba, ze jestes wybitnie ciezki)
mialem 7,5W
amor stal sie bardziej czuly, a nie brakuje mu tlumienia.. na 7,5W byl imho przetlumiony
nie odbija jakos szalenie, ale kolo nie odkleja sie na korzeniach
przy ostatniej zmianie dalem mniej oleju niz zaleca producent i praca sie poprawila - nie dobija (choc juz pare razy mial prawo), nie stuka przy szybkim powrocie (czyli tlumiki sa caly czas w oleju), a zaczyna sie utwardzac po 9-10cm skoku, a nie 5-6 jak wczesniej
takze polecam 5W i zalac ze 2cm mniej niz zaleca Marcok (chyba, ze jestes wybitnie ciezki)
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka