Regeneracja mufy

indurejn
Kontakt:

Regeneracja mufy

Post autor: indurejn »

Czy orientuje sie moze ktos czym mozna zregenerowac mufe supotową ?? Tzn mam trche zwalony gwint , słyszałem o jakims specjalnym kleju czy czyms takim
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

hmmm moze spropoj oddac rame do specjalisty jakiegos? tokarza frezarza czy cos, niech ci wytoczy nowy gwint w tym starym o glebokosci np 0,1mm wiekszej niz jest teraz, support sie wkreci itak, a powinno byc git
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

poporostu idz do kogos kto ci jeszcze raz przegiwntuje w tym samym rozmiarze jak jest , pewnie gdzies zadzior jest albo cos podobnego , bo takim zabiegu wszystko powinno byc ok
www.mm-foto.pl
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

ja np jak zmienialem suport tez mialem zjechany gwint i najzwyczajniej sobie nagwintowalem to reczenie hehe przy pomocy metalowego kolca i tyle;P zlikwidowalem zadziory, oraz poprowadzilem gwint i mi dziala:P nawet sie korby kreca;) wiec moze sproboj to tak zrobic
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

idz z rama do serwisu to ci to przegwintuja za okolo 10 - 15 zł
macio
Kontakt:

Post autor: macio »

przegwintowac, a jak gwint jest rozpierdzielony duzo, wkrecic pakiet na jakim znanym kleju, poczekac jak stezeje i mozna jezdzic, raczej powinno dac rade
http://www.dobrerowery.com/ => kupuję i polecam
lankru
Kontakt:

Post autor: lankru »

eee moze i da ale po jakims czasie zacznie skrzypiec i takie tam,, wiem bo sam tak mialem :/
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
KubuŚ-PunX DH
Kontakt:

Post autor: KubuŚ-PunX DH »

a zna kto przypadek jak mu sie mufa zbyt szybko utlenia ??? mi sie coś takiego zdażyło i przy ostatniej wymianie sie nieźle namęczyłem zanim to wkręciłem :/ a już niewspomne jak bede zaniedługo serwisował rower to dopiero bede chejzel :/ Pozdro. aa a co do przegwintowania to trzeba mieć specjalną nażynke bo tam jest śmieszny skok gwintu tak apropo :)
http://kubuspunxdh.pinkbike.com/
www.ncb.com.pl
Authorized Marzocchi Mechanics
ODPOWIEDZ