No właśnie, mam pewnien problem. Otóż mam zamiar zmienic w swoim rowerze manetke co wiąże sie z wymianą linek i pancerzy (dla większej efektywności pracy tylnej przerzutki). No i mam do Was takie pytanie czy pancerz puszczać na całej długości od manetki do pieska cały jednolity, czy z przerwami tak, że pancerz będzie występował tylko od manetki do tego haczyka na pancerz, potem przerwa i koło rury podsiodłowej i jeszcze koło pieska? Troche nagmatwałem no ale jak ktoś mądry to załapie o co chodzi. Z góry dzięki za pomoc. Pozdro 500
Spoko, czekam na dalsze wypowiedzi. No ja już jeżdze na podzielonym 2 rok i na prace zbytnio nie narzekam no ale chciałbym sie dowiedzieć czy jednak lepiej będzie jak będzie cały na całej długości czy jednak podzielony :].
w sumie jest tak: jak poleci pancerz w całości np od przerszutki to jest ok ale przez pierwsze 2-3 miechy potem należy ( jak w moim przypadku ale ja mam pancerz dzielony) zakrapiać go oliwką dla leprzego poślizgu linki o teflon. albo zwykłą oliwką albo FinishLine Cry Tech jest dobry do pancerzy. Można pancerz w całości dać byle to był ten sztywny do przerzutek.
tak samo z pancerzem do hampli - tu miałem w całości pociągnięty do hampla tarczowego i też pierwsze 2-3 miechy było ok ale potem troszke oliwki i znowu spokój na 2 miechy
KONEX w specialized-ie big hit sport - jest fabrycznie dany pancerz w całości do tyniego automatu , kumpel tak ma i też nie nażeka wszystko pracuje jak należy
szela dzięki za odpowiedź. a macie może jakieś linki do sklepów internetowych lub allegro gdzie można kupić dobry sztywny pancerz do przerzutki i do hampla na tył.
a teraz słuchajcie tego:
no więc zdecydowałem że podziele jednak pancerz i kupie właśnie jakiś z tych sztywnych (o ile znajde). no ale w odcinku maentka-haczyk kolo głowki chciałbym dać bardziej mięki pancerz (sami wiecie x-upy, barspiny) no i czy to sie opłaca czy lepiej na całej długości wstawić taki sam i czy jak wstawie dwa rózne, to czy to bedzie miało wpływ na jakość pracy hampla??
prosze niech sie ktoś wypowie.. no nie dajcie się prosić. ale niech sie wypowiada ktoś, kto sie zna a nie ktoś typu evera (oczywiscie evera nie obrażajac!) ;] pozdro 500 i ever
Cszyvy no a co sądzisz o moim pomysle ze kawałek od manetki do haczyka przy glowce miękki a dalej twardy? oczywiscie wtedy dzielony bylby i w hamplu i w przerzutce
mAcieKz - ja mam hampel w jednym i jest wszystko piknie. przerzutke tez tak mialem. czasem mozna wyjac linke, psiknac wd40 i jest spoko. sporo krece kiera i jakos nie czuje potrzeby zakladania dwoch roznych pancerzy...
Kup sobie pancerz clarska albo zestaw pancerzy przerzutkowych clark's za 70 zl 10 koncowek uszczelnionych 2 m pancerza i 2 linki. super zestawik naprawde sie oplaca. A co do przerzutki to jak wladujesz taki secik clark'sa przez przelotki (podzielony) to jeden sezon spokojnie objezdzic