Witam...Poszukuje opini na temat amortyzatór...Czy maja jakieś wady jak pracują...Chciał bym poznać dosłownie wszystko róznice w konstrukcji.Którego lepiej wziąsć bez różnicy do jakiej ramy.
R/RC Na bank!!! Masz przecież znacznie bardziej zaawansowany tłumik. VF to ssvfy czyli zaawansowane durszlaki. R/RC jako hscv bedzie pracować ze znana dla marza miodną miekkoscią. VF pracuje porównywalnie z juniorem czyli pracuje...
A jak mam do kupienie 66R opłaca sie za 1000zł w stanie idelanym lecz bez papierów i gwary lub 66Vf 2006 za 1000 z gwarą paierami kluczem pudłem wszyskim.Którego sie bardziej opłaca
Dodam że 66R -Prawa goleń-HSCV,lewa SSVF
66VF-SSVF
Amor bedzie w sztywniaku ale i tak bedzie obniżony bez róznicy który wezmę.
A do dirtu chcesz go? Bo jak do dirtu to bierz gwarowanego bo i tak pracy w dircie ci szczególnej nie trzeba, a amorki w dircie idą bardzo szybko. Jak FR to zdecydowanie R
No to raczej biore z gwarą bo 3-6 krece i teraz ucze się na płaskim...Mam nixona teraz i go nie zajechałem ale mi sie nie podoba..Widziałem tylko 1 66 rozwalne przy busterze a tak to zadnych a dużo osób je katuje w dirt...Przypominam ze beda obniżone co i tak poprawi bardzo dużo sztywność...Kurde jutro bede jeżdził na tych 66Vf przydał by się ktoś kto kto ma 66/888RC z wawy.
Jak jesteś pewien, że nie pójdzie ci od naprężeń skretnych przy niedokreconych trickach to bierz r bo na bank jest lepiej. To w sumie jest stary marz, a jeśli technologia jak w djkach jest to wiadomo ryzyko duże.
Swoja drogą ja o 66 do dirtu przerobionym jeszcze nie słyszałem. Myślałem, że waga jednak sie liczy ale w sumie pewnie jak skoncze skladać baja to też lekki nie bedzie.
Wage juz mam 12.3/4 na cocker z nixone wiec jak dojedzie do równych 13 to przeżyje jakos moge jeszcze troche zmienic wiec się wyrówna może:PA jak nie widziałes przerobionego 66 to proszę bardzo 66RC 110mm
Tylko wiesz jak by nie patzrył DJ pekały na koronach i busterach ale przy oś 9mm a przy Qr20 to ja nie widziałem pekniętego na busterze a pozatym on ma strasznie masywne golenie dolne i górne 35mm co poprawiło sztywność
Profanacja Swoja droga jak nixona nie rozwaliles to moze 66 tez nie pójdzie, a to przemawia na korzysc rki.
Hmm wiesz zawsze mnie zastanawiało jak dirtowy bike może ważyc tyle co full do xc. Obawiam sie, że na starcie bedzie raczej cos kolo 14kg ale w sumie cała moja wagowa obsesja sie na dh skupia
Wiesz może super technicznie nie jeżdze ale tez nie napierdalam jak worek zniemniaków a o sprzęt dbam...Głowna róznica to to ze nie mamy przeżutek przedniego hebla zbednych linek i wszystkich dupereli...Ale za to mamy opony do Xc np.ja mam maxxis Larsen TT 1.9 kevlar 420gr sztuka z przodu lekkie koło do xc tyle ze piasta na sztywną oś.I oglnie lekkie graty.
Ja bym sobie zupelnie 66 odpuscil. Po co do dirtu ladowac widelec ktory ma 170mm skoku i jeszcze go skracac ? Kup sobie jakis widelec stricte do dirtu i bedzie super. Wez gold labela na qr20 albo jakiegos dj i po zawodach.
Ale ja nie chce sprzętu tak popularnego...Jestem indywidualistą lubie mieć coś czego inny nie mają...A pozatym nie zawsze bede smigał na 110 czasmi tez na 170.
Jedak wiem ze mozna zmieniac skok miedzy 0-170 zalezy tylko od spreżyn i negatywów...Dobra biore 66R dziś jedziłem i mi sie podoba w weekend dla nie dowiarków wastawie zdjecia z 110 skoku.