Gold label vs Argyle 409

Damix
Kontakt:

Gold label vs Argyle 409

Post autor: Damix »

Witam mam zamiar kupić któryś z tych amorów i niestety mam dylemat bo nie wiem za dużo a ich temat. Co myślicie o tych amorkach ??

POzdrower
Niżej niż na ziemie i tak nie opadnę ;]
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

no to tak.. na stronie manita czytalem ze gold label ma jakas super twarda sprezyne czyli bedzie twardy moze nawet za ciebie za bardzo bo tez od wagi ridera zalezy i ogolnie dobrze sprawdza sie w streecie oraz dircie.. co do argylaka to mysle ze byl by lepszy powiez to solo air czyli dwie komory powietrzne i bedziesz mogl ustawic charakterystyke pracy dokladnie tak jak bedziesz chcial.. troche dziwne porwanie bo porownojesz powietrze i sprezyne ;].. w wadze chyba nie ma zbyt duzej roznicy bo gl wazy chyba jakos 2 kg a argyl 2.2 kg..
osobiscie bym od razy bral argylaka :)

pozdrooo
Damix
Kontakt:

ma waga wynosi 100kg dla mnie liczy się wytrzymałość i żeby nie dobijał a praca jest tylko małym dodatkiem ^^
Michal4X
Kontakt:

to ty w streecie/dircie jezdzisz?? no chyba argyle bedzie lepszy bo jak duzo napompujesz to nie dobije a nie wiem czy ktos mial labela z waga 100 kg..

pozdroo
yellow
Kontakt:

Post autor: yellow »

Michal4X gold label reklamuje się jako najtwardszy amortyzator świata :) ja bym jednak na twoim miejscu brał argyle, bo powietrzem ustawisz pod siebie
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2366435
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Waga Gold Labela na stronie jest podana bez sterówki i osi. Realna z fabrycznej długości sterówką to około 2,46 kg więć tu przewage ma Argyle. Sam ujeźdżam 318 a waże 75kg, mam kompresje skręconą na środek a i tak nie jestem w stanie go dobić nawet na małych dropach bo kiedyś testowałem.
Jeszcze może określ bardziej twój styl jazdy.
Michal4X
Kontakt:

Bombell to cos musialem pokrecic albo pomylic z innym amorkiem ze napisalem ze 2kg..
yellow wiem ze reklamuja labela jako najtwardszy amor swiata (chociaz moze i maja racje, bo nie wiem czy jest twardszy)..

powietrze to powietrze zawsze ustawisz idealnie po siebie.. a jak masz sprezyny to masz zabawe z wyborem sprezyny, ilosci oleju i takie tam, chociaz sprezyny sa bardziej napewno nie zawodne i mniej awaryjne niz np komory powietrzne;]..

pozdroo
elMo
Kontakt:

Post autor: elMo »

jak dla mnie black label jest taki jak ustawiaja niektorzy streetowcy ze amor jest ale dziala dopiero przy mocniejszym pier***nieciu. wiec zalezy jak jezdzisz. no i jaka masz rame bo manitou jest nizszy od rsa z tego co wiem
http://www.pinkbike.com/photo/944642/

oneeighties!
Damix
Kontakt:

mam ramę octane one void wiec rama jak najbardziej dirt/street i w tym właśnie jeżdżę. małe fr to bardzo rzadko. damix1992.pinkbike.pl strona do mojego pinka jak coś to se oblookajcie foty bika
Michal4X
Kontakt:

a po co nam to wiedziec :|.. mozesz po prostu wrzucic linka do pinkbike-a w swoj podpis i jak ktos bedzie chcial to sobie wejdzie.. i nastepnym razem nie rob offtopu

pozdroo
ODPOWIEDZ