Zabezpieczenie otworow na lozyska w ramie przed malowaniem

Pudel
Kontakt:

Zabezpieczenie otworow na lozyska w ramie przed malowaniem

Post autor: Pudel »

Witam!
Ma ktos jakis patent na zabezpieczenie otworow na lozyska i otworow w glowce ramy przed malowaniem proszkowym?

W gwinty po prostu wkrece srubki. Ale za cholere nie wiem jak zabezpieczyc reszte. Najgorzej bedzie z otworami do lozysk..

pozdro!
wojtec
Kontakt:

Post autor: wojtec »

ja kiedys malowalem ale poprostu nie wyjmowalem lozysk tylko zalepilem je tasma malarska i nozykiem do tapet ladnie i dokladnie odciolem dokola lozyska ...
Kupie damper dhx 4.0 lub 5.0 dlugosc 222
Pudel
Kontakt:

Post autor: Pudel »

kurde ja juz mam wyjete lozyska to dupa blada;/ tasmie malarskiej przy 200*c nic sie nie stanie? kurde musze miec to raczej trwale bo rama przed malowaniem bedzie kompana w jakis specjalnych srodkach...
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

No ale czemu nie pomalować tych gwintów? Farba się przeczepia dokładnie do miejsca i jej grubość jest dość mała..Jeżeli nie to np. sproboj wkręcić jakąś śrubkę od śbrodka, żeby na zewnątrz nie wystawała. Pokombinuj :P Nie wiem, ja fulla nie mam.
Red Bull
Kontakt:

Post autor: Red Bull »

malowalem kiedys proszkowo sztywny widel, powiedzialem ze nie chce miec pomalowanych pivotow i sterowki. pan majster wzial tasme malarska (ta papierowa taka) i pooblepial. potem tylko dosc ciezko ta tasma zchodzi bo klej sie jakby przypieka, ale zedrzesz tasme, potem przelecisz jakims rozpuszczalnikiem i bedzie w porzadku.
tristero1
Kontakt:

Post autor: tristero1 »

jeśli rurę masz na "przewylot" :mrgreen: tak jak np. główka ramy to weź pierwszą lepszą kartkę (może być A4 do drukarki) zrób z niej rurę i przetknij. Nie polecam oddawać ramy z nabitymi łożyskami do malowania proszkowego bo wysoka temperatura zniszczy uszczelnienia. pzdr
azondh
Kontakt:

Post autor: azondh »

jak ja malowałem otowry różnego typu zamykałem elementami drewnianymi tylko by sie przydała jakaś maszyna do obróbki drewna ;d;d ale i talk możesz po swojemu coś wymyślić ... korki od butelek ... czy inne plastikowe badziewia musisz myśleć ino byle nie taśmą , itp
SPRZEDAM NORCO A LINE / TURNER DHR /
Da__FreaK
Kontakt:

Post autor: Da__FreaK »

tylko tasma malarska !.pracowalem kiedys w malarni proszkowej,i tylko taka tasma wytrzymywala 200 st:)

azondh
Kontakt:

Post autor: azondh »

Da__FreaK ma racje rzeczywiście ta taśma da sobie najprawdodpodobniej rade trochę pieprzenia z tym zapewne będzie no ale uzyskamy ochronę ..
SPRZEDAM NORCO A LINE / TURNER DHR /
ODPOWIEDZ