Parujące Gogle - jak zapobiec?

wojtasu
Kontakt:

Parujące Gogle - jak zapobiec?

Post autor: wojtasu »

Siema :)

Znacie jakieś sposoby na parujące gogle :?:

z góry dziex za pomoc. zapobiedz
Moskit
Kontakt:

Post autor: Moskit »

Są specjalne płyny na szybki :P możesz też napluć :D albo gogle z podwójną szybką :)
wojtasu
Kontakt:

mam z pojedynczą szybką :wink:

a jakieś inne cywilizowane sposoby zeby sie nie parowało :mrgreen: :?:

a ile taki płyn kosztuje :?:
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Dobre gogle w lecie nie beda parowac. Jesli uzywasz ich w czasie zimy na nartach to nic dziwnego.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

wojtasu dobre gogle. Ani moje progripy na rower ani moje oakleye na deske nie paruja wcale. No chyba, ze zaczne na nie dyszec ;)
mati0507
Kontakt:

Post autor: mati0507 »

Mam podobny problem w moich scottach 89x.
Ratuję się płynem anfi-fog firmy Arena.
kupiłem w lokalnym sklepie sportowym. Płym przeznaczony raczej na okulary do pływania, ale lepsze to niż nic. Efekt średnio zadowalający ponieważ gogle nie parują ale tak jak by hmmm skraplała sie na nich woda (?) dzieje się tak tylko w czasie postoju. W ruchu jest git.

Sam mierze się na szybki podwójne z technologią turbo-flow czy jakoś tak.

Podłącze się pod temat:
zy ma to sens, czy nie lepiej kupić dużo tańszych pojedyńczych szybek?

Wszystko przez to że używam gogli w zime na narty. Ale cóż budżet nie ten.

PS
Odziwo skuteczna jest pasta/płyn do konserwacji mebli koniecznie antystatyczna. tylko że efekt jest krótko trwały.
http://tiny.pl/5p2t
Moskit
Kontakt:

Post autor: Moskit »

Ja mam na rower i deskę jedne gogle i są to gogle zimowe :) z podwójną szybką i nie parują ;)
Skyline GT
Kontakt:

Post autor: Skyline GT »

Słyszałem też o takim sposobie żeby je grafitem pomalować ,(ołówkiem pomalować) . :P
Frrytkiii
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

plujesz na szybkę wewnątrz czekasz aż zaschnie przepłukujesz wodą lekko. Działa :)
[b] Monkeyman [/b]
czeSieKdh
Kontakt:

Post autor: czeSieKdh »

no ja mam tak samo w main encore gdy jade na nartach jest w porzadku a gdzy czekam w kolejce sie rosa od wewnatrz robi :(
Szymon331
Kontakt:

Post autor: Szymon331 »

A ja mam pytanie. Noszę okulary i muszę w ich jeździć bo lepiej zbliżające się drzewo widzieć wcześniej niż później... Czy google do DH można założyć na okulary? Czy to będzie wygodne czy raczej one mocno przylegają? Jak przymierzałem narciarskie to stwierdziłem że w sumie jest ok i nawet wygodnie ale może to do DH mają inną konstrukcję...?
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

polecam plyn antifog do szyb samochodowych firmy SHELL - całkiem przyzwoicie dziala
TK
Kontakt:

Post autor: TK »

ja mam oakleye i też kiedyś jeżdziłem w okularach w nich, teraz noszę soczewki, mam takie, że nie trzeba ich ściągać przez miesiąc - koszt to 59-99zł polecam chociaż na sezon ; )
[S]2x yeti 4x roz. s i l
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Ja do okularów pływackich stosuję preparat anti-fog jak wyżej w sprayu firmy Speedo, gacie też mam od nich :P I szczerze powiem, ze ostatnio niezłe skoki temperatury im urządziłem przez przypadek. Za pomniałem zostawić okularów w szatni i poszedłem z nimi na szyi do sauny tzw. suchej a potem zaraz do basenu pływackiego gdzie u nas zazwyczaj jest zimna woda. Po założeniu i wskoczeniu do wody jedynie na boczkach się skraplała woda ale widoczność na środku była bdb. Tylko zawsze czekam, aż preparat porządnie zaschnie na okularach. Psikam nim jeszcze zanim wyjdę z domu na basen, wtedy najlepszy efekt. Pamiętam też, że tata używa tego preparatu do okularów przeciwsłonecznych w wakacyjne wypady xc ale muszę się go zapytać jak się spisuje w takich okolicznościach ten płyn.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

.....gogle parują jak si ę zatrzymujesz, wystarczy je zdjąć na tą chwilę i zero problemu...nie wiem czemu macie jakieś kłopoty....w czasie jazdy nie ma szansy aby parowały !!

zakładasz 3 sekundy przed jazdą i zdejmujesz na postoju, wystarczy zsunąć je na tą chwilę i nie będa parować...no chyba że jesteście tak zgrzani z braku kondycji że parujecie na odległość ;)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
wojtasu
Kontakt:

Schodek ja to kondyche mam tylko , że się szybko pocę :)
ODPOWIEDZ