Pomoc w wyborze ( n95 8 gb vs iphone 2g)

IgorCeKa
Kontakt:

Pomoc w wyborze ( n95 8 gb vs iphone 2g)

Post autor: IgorCeKa »

Siemanko wiem że to nie forum telefoniczne lecz chciałbym was prosić o pomoc w podjęciu decyzji Iphone 2g czy nokia n95 8gb wymagam od telefonu:
- 8gb pamięci (obydwa mają)
-wi fi ( obydwa mają)
-dobrego odtwarzacza mp3
Na rower nie mam zamiaru go brać jako że mam starego poczciwego w200i na rower :) Z góry dzięki na pomoc
Zbrojenie przez sezonem 2011 :) [k] boxxer race badz team 08-09
pałowaty
Kontakt:

Post autor: pałowaty »

elo.mam podobny zestaw xD

iPhone. a dlaczego?

- stabilny, ciągle rozbudowywany Apple OS (w ch** gier,progsów,update'ów)

-design

-aparat niby 2mpx, ale lepsze zdjęcia od n95

-mini jack

- odtwarzacz mp3 lepszy od jakiegokolwiek innego mp3 w telefonie (ba, iPod :) ), bez porównania z n95

- naprawdę przyjemny interfejs a także bardzo czuły dotyk ( Viewty i te inne się chowają)

-niby iP łatwo rozwalić, ale... kupiłem mojej eks n95 , i po 2 miesiącach użytkowania miała zajebiste luzy , potem poszła taśma wyświetlacza...a mój iP ciągnie już drugi rok bezawaryjnie.

iP spadł mi co najmniej kilka razy z wysokości +1,5m, raz go przygniotłem po upadku nawet bo wysiadając z terenówki poślizgnąłem się, telefon wypadł a ja za nim na ryj... ;X

- klawiatura N95 jest wg. mnie niewygodna do pisania SMS, szczególnie dla 'większych' użytkowników : mam rozmiar ręki L/XL i pisało się 'z dupy'...

pozdro ;D
romet pelicancan + pike 409
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

iphone, to przeciez oczywiste :)

Poodkladaj jeszcze z 300zl i kup 3g..

Pozdro
IgorCeKa
Kontakt:

tylko w iphone mnie przeraża pisanie smsów zawsze pisałem z T9 a tu jest ten qwert ... :/
BikerJG
Kontakt:

IgorCeKa ja kiedy mialem "normalny" telefon odpisywalem ludzia 15 min, teraz pisze sms srednio w 20-30s, do tego w iphone (3g i 3gs) fajna funkcja jest to (pierdola) ze jak napiszesz sms, klikasz ok, i piszesz inne sms w czasie kiedy tamten sie wysyla ;)

Ogolnie 1,5 roku mialem 2g, pozniej 8-10 miesiecy 3g, teraz 3gs i powiem ci ze zadnego innego telefonu nie kupie, chyba ze wyjdzie nowszy iphone.

Pozdro!
IgorCeKa
Kontakt:

BikerJG jeszcze mi odpowiedz jak jest z wymianą szybki jak coś jako że mam sporę szczęście do psucia telefonów ( przez ostatnie półtora roku 11 tel :/ ) bo słyszałem że przy wymianie szybko to po jakimś czasie pada wyświetlacz :(
Kramon
Kontakt:

Post autor: Kramon »

To jest tak wyświetlacz ze stłuczonym szybą wytrzymuje 2-3tygodnie z tego co pamiętam. Wymiana jak popytasz na mieście to tanio za 200zł uda ci sie :) Mam ipoda toucha od letnich wakacji puki co cały a zawsze biore go na rower raz nawet na niego upadłem ^^

Telefon jaki mam jest Nokia N81 za 1zł jest to totalny badziew po roku używania nie chodzą mi klawisze do gry na górze klawiatura popękała dodatkowo zrypał sie system i musiałem wybulic 100zł na naprawe bo dopiero za 3 razem wpadli co jest z nim nietak i przestało mi działać (wejście na karte pamięci) W dodatku nic niesłysze co domnie mówi kolega...

Iphone...
IgorCeKa
Kontakt:

Kramon pisze:) W dodatku nic niesłysze co domnie mówi kolega...
masz telefon tylko dla kolegów;>

No to chyba nie zostało nic innego niż brać iphona :)
Dzięki za pomoc wszystkim :mrgreen:
hornet7
Kontakt:

Post autor: hornet7 »

pałowaty pisze:-aparat niby 2mpx, ale lepsze zdjęcia od n95
Mam jedno i drugie. N95 miażdży jakością IPhone'a. Zmiana sterowników w IPhonie też nic nie pomogła.
Ja bym brał n95 8gb, jezeli jakość dzwięku nie będzie Ci odpowiadała dokupisz lepsze słuchawki. Za taki zestaw i tak zapłacisz mniej niz za telefonik z jabłuszkiem :)
PB: http://tnij.org/pinkibinki
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

W sumie to zalezy kto jak uzywa telefonu, jezeli komus czesto spada/haczy o kanty stolu to dotykowego bym nie ryzykowal.
pałowaty pisze:-aparat niby 2mpx, ale lepsze zdjęcia od n95
Robilem kilka zdjec N95 i jakosc ma porownywalna do kompaktow, czyli nie jest zle (w porownaniu do nokii 2mpx na zwyklej optyce to jak niebo i ziemia). Jedyne co bym jej zarzucil to lekkie mulenie w porownaniu do E51. O Iphonie sie nie wypowiem bo nie mialem stycznosci/
daro_53
Kontakt:

Post autor: daro_53 »

Chyba nie wiecie co mówicie..

Mam N95 8gb a kumpel miał iPhone 3G i moja nokia miażdży iPhona pod względem robienia zdjęć. Z 3GS nie wiem jak wypada bo nie miałem go w reku ale w kwestii aparatu Nokia zdecydowanie wygrywa. Już pomijając fakt, że ma lampe błyskową..
Jednak jak koledzy mówią bierz telefon z jabłuszkiem ;) Wiele ciekawszy.. Nokia jak nokia, taka jakaś zwykła w porównaniu do Apple'a.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

BikerJG pisze:do tego w iphone (3g i 3gs) fajna funkcja jest to (pierdola) ze jak napiszesz sms, klikasz ok, i piszesz inne sms w czasie kiedy tamten sie wysyla
A co to za niby nowość? W moim E50 można pisać sms-a jak się jeszcze poprzedni wysyła... Ba! W tle jeszcze może być odtwarzacz muzyki, opera i program do gg, tylko wiadomo, że wtedy trochę przymuli. Pod tym względem jest lepsza E51. Nawet bym zmienił na nią, ale po prostu mi się nie podoba wizualnie ;)

N95 a iPod... zdecydowanie iPod. N95 wg. mnie spory klocek jest, natomiast iPod naprawdę fajny jest i ten dotyk miażdży inne dotykowce (tak jakby porównać pracę rst gili do foxa 40) ;)
BikerJG
Kontakt:

Vin_OSW po 1, twoja e50 ZMULA, Iphone nie. Po 2 mowa o iphone nie ipod.

Ogolnie jedyne do czego mozna porownac iphoe to jakis htc, nokie od e50 po n97 to telefony z ktorymi sa wiecznie problemy, zmulaja kiedy masz zawalona pamiec czy robisz kilka zeczy na raz.

Uzytkownicy wysokich modeli nokii to tacy dla ktorych obsluga (zwlaszcza itunes) jest zbyt trudna :) Moje, subiektywne zdanie.

Pozdro
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

BikerJG
ad. 1 wiem, dlatego mu go nie polecam tylko to było do cytatu.
ad. 2 fakt pomyłka co do iPod a iPhone :P ale to i to pogryzione ;)

A co do reszty się zgadza i polecam iPhona
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

nokia n95 najlepszy telefon jaki miałem. aparat jest kozacki, odtwazacz pięknie gra.

jezeli chcesz fajny gadzet to i phone. jezeli chcesz dobry telefon to nokia.
KondziuNS
Kontakt:

Post autor: KondziuNS »

Ludzie, wy naprawde porównujecie komercyjny shit jakim jest iphone do telefonu na symbianie? Nad czym tu się w ogóle zastanawiać, Nokia jest lepsza od iPhona pod kazdym względem, no po za dotykowym wyświetlaczem oczywiście, ale chyba funkcjonalność telefonu na S60 jest ważniejsza, niż lanserski wyświetlacz, prawda?
hornet7
Kontakt:

Post autor: hornet7 »

daro_53 pisze: Nokia zdecydowanie wygrywa. Już pomijając fakt, że ma lampe błyskową..
Żadna z N95 nie ma lampy błyskowej, jest tylko dioda...
Ludzie, wy naprawde porównujecie komercyjny shit jakim jest iphone do telefonu na symbianie? Nad czym tu się w ogóle zastanawiać, Nokia jest lepsza od iPhona pod kazdym względem, no po za dotykowym wyświetlaczem oczywiście, ale chyba funkcjonalność telefonu na S60 jest ważniejsza, niż lanserski wyświetlacz, prawda?
Popieram!

I po trzecie nie porównójcie iPhone z serii GS do tego który szuka IgorCeKa, czyli 2g
PB: http://tnij.org/pinkibinki
Sandwitch
Kontakt:

Post autor: Sandwitch »

KondziuNS pisze:Ludzie, wy naprawde porównujecie komercyjny shit jakim jest iphone do telefonu na symbianie? Nad czym tu się w ogóle zastanawiać, Nokia jest lepsza od iPhona pod kazdym względem, no po za dotykowym wyświetlaczem oczywiście, ale chyba funkcjonalność telefonu na S60 jest ważniejsza, niż lanserski wyświetlacz, prawda?
Zgadzam się w 100 %, owszem iPhone/iPod/iPad(nowy badziew) to "komercyjny shit" :) Ci co siedzą w temacie głębiej wiedzą o co mi chodzi a ci co nie polecam taki bardzo fajny filmik o rozwoju Apple i tego jak iPody stały się "fajne" ( na discovery co jakiśczas leci ), może zmieni to co niektórym podeście do sprawy.
pałowaty pisze:- odtwarzacz mp3 lepszy od jakiegokolwiek innego mp3 w telefonie (ba, iPod Smile ), bez porównania z n95
W brew pozorom produkty apple wcale takimi dobrymi odtwarzaczami nie są ( nie mówię że wszystkie ale znaczna większość ) - poprostu udało się je dobrze wypromować. Proponuje trochę poczytąć na forum o tej tematyce mp3store na przykład.
Oraz wypowiedzi ludzi z branży muzycznej typu " co z tego że zrobię kawał dobrej muzyki skoro i tak wszyscy będą słuchać tego na ch8%#$ym iPodzie" :)
Oczywiście możecie się nie zgadzać :)
mlynooo pisze:jezeli chcesz fajny gadzet to i phone. jezeli chcesz dobry telefon to nokia.
Ja z przyzwyczajenia do symbiana wziął bym n95.
pozdro
IgorCeKa
Kontakt:

Właśnie symbiana bardzo lubię i jestem przyzwyczajony do niego.Nokia jak się zwali to nie jest problem do naprawy a z iphone już nie tak ciekawie tylko słyszałem że lepiej kupić jest zwykłą enke bo ta 8 GB strasznie sie muli ...
ODPOWIEDZ