Tylna piasta a luzy na bębenku.
Tylna piasta a luzy na bębenku.
Witam. Mam problem z tylną piastą. Kupiłem kiedyś OctanOne orbital. Po jakimś czasie [ ok 2-3 miesiecy] zaczęło coś mi strzelać. w strzelać. W serwisie powiedzieli, ze to zatarty bębenek Odesłałem na gware, wróciła nowa, sprzedałem. Kupiłen NS Coaster... ostatnio słucham i tak samo stzela. O co chodzi ? Czy te piasty sa jakies słabe, czy co ? Jeżdże normalne fr/dh..
tomek909 były kiedyś tematy o tym jak dobrze pamiętam, ja wszystko robiłem na czuja 
w skrócie ściągasz wszystko co przed łożyskami (z osi), wybijasz je, do bębenka jest specjalny klucz z dwoma wypustkami (przychodzi tam gdzie wcześniej siedziało łożysko).. można jakoś dorobić na patencie (ważne ! jest tam odwrotny gwint), jak chcesz wyjąć całkiem bębenek z korpusu to od strony mocowania tarczy wkładasz imbus 12mm i odkręcacz
a i jak będziesz rozkręcał to pamiętaj, że może polecieć trochę kulek.. dobrze robić to nad jakąś szmatką czy coś, co by nie pogubić
a i nie martw się, nie tak trudno to złożyć 

w skrócie ściągasz wszystko co przed łożyskami (z osi), wybijasz je, do bębenka jest specjalny klucz z dwoma wypustkami (przychodzi tam gdzie wcześniej siedziało łożysko).. można jakoś dorobić na patencie (ważne ! jest tam odwrotny gwint), jak chcesz wyjąć całkiem bębenek z korpusu to od strony mocowania tarczy wkładasz imbus 12mm i odkręcacz
a i jak będziesz rozkręcał to pamiętaj, że może polecieć trochę kulek.. dobrze robić to nad jakąś szmatką czy coś, co by nie pogubić