Jak naprawić-jaką korbę kupić?

Wool14
Kontakt:

Jak naprawić-jaką korbę kupić?

Post autor: Wool14 »

Witam, dzięki pewnej osobie z forum jestem zmuszony naprawić korbę. :roll: o ile nie będzie się dało tego skutecznie zrobić czeka mnie zmiana korby :( ale to w dalszej częsci.A teraz problem wyglada tak: w korbie spiłowane był nieco wejścia na mniejszą zębatkę, dlatego byłem zmuszony dać podkładki i nieco przypiłować w niektórych miejscach. Efektem 5 minutowej przejażdżki pewnego osobnika było coś takiego: http://www.pinkbike.com/photo/5705197/#top.
po tym śrubki zostały wyrwane- gwinty przeorane.Teraz śrubka wogóle nie wkręca się w korbę, wchodzi bez oporu.Czy ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?Widziałem artykuły o robieniu nowych gwintów wypełniając żywicą epoksydową lub czymś podobnym.Zdało by to egzamin?
Jeśli każdy sposób by zawiódł jaką korbę mogę kupić do suportu Howitzer Team na potrzeby streetu?(jakaś budżetówka)
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Ja bym spróbował najpierw na distalu lub czymś podobnym, jeśli nie to przewierciłbym jakąś 3jką na wylot wsadził kominek i ta trójka by dociskała komin tak aby nie wysuwał się. Powinno tez zadziałać.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
Wool14
Kontakt:

Wiercic nie za bardzo chcę bo korba wtedy będzie doszczętnie zniszczona :?
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Ruktiona mozesz kupic, tania, a dobra. Jedyny mankament to waga.
Ja bym tam dal na 2 skladnikowy klej do metalu, nic nie tracisz a dzialac bedzie :)
Wool14
Kontakt:

blackdemon Skleiłem distalem, kupię od kolegi ruktiona nawierconego i nagwintowanego na 22t za 30zł, ta idzie na sprzedaż z zębatką 40t
ODPOWIEDZ