Irytujace skrzypienie w okolicy sterow.
Irytujace skrzypienie w okolicy sterow.
Jak w temacie.. Znika lub cichnie po skreceniu mocniej na gwiazdce.. Wymienilem amortyzator na 2 polki- dalej, lozyska kreca sie calkiem ok, ciasno siedza w miskach, miski ciasno siedza w glowce.. :roll:
-
- Kontakt:
klexuh Przesmaruj łożyska i bieżnie, nie żałuj tawotu, pamiętaj ze przy skręcaniu 2 półki w ramie półki skręcasz dopiero po skręceniu mostka, śruby po kolei od samej góry na dół miałem już taki przypadek i odpowiednie przesmarowanie i skręcenie pomogło do czasu, dopuki nie zaczęła pękać dolna miska sterów w środku w ramie i pęka sobie dalej, tak że sprawdź tez, czy nie masz małych pęknieć na miskach
Back in black
-
- Kontakt:
klexuh da radę przesmarować jak zakupisz smar w sprayu, z cx-80 albo wurth, jak pryskasz jest rzadki, ale po chwili pęcznieje i robi się gęsty, znakomita sprawa, na bidę możesz jakimś wd-40 delikatnie zmoczyć, sprawdź czy bieżnia jest jeszcze dobrze osadzona na sterówce lub czy nie ma luzów, tak ze klucze w dłoń, robisz striptiz sterów i składasz, jak nic nie pomoże to niestety czeka cię wydatek... jak nic nie da rady , polataj z tydzień, może im się poukłada, chyba że w serwisie zostały z nich jakieś części zapasowe.... 

Back in black
klexuh pytałem o części bo stery sunlinea mają to do siebie że łożyska są za mocno spasowane i to niestety dzieje się u wielu ludzi. Czytałem raz że jeden z forumowiczów przetoczył leciutko miski tak aby lżej wchodziły łożyska i potem było już dobrze. Niestety moja wiedza jest "wyczytana" więc prosimy o wypowiedź kogoś kto już poradził sobie z tymi dźwiękami