Suport Truvativ XR- Wymiana łożysk

Gonzo821
Kontakt:

Suport Truvativ XR- Wymiana łożysk

Post autor: Gonzo821 »

Elo...Padły mi łożyska w suporcie Truvativ XR....I nie wiem jak je wymienić...chciał bym dokupić same łożyska bo cały zestaw z tą "tubą" i miskami kosztuje prawie tyle co nowy suport...Najlepiej opiszcie mi krok po kroku jak to rozebrać i jeśli ktoś już to robił to prosze o podanie wymiarów łożysk to sobie już odrazu kupie lub podania do nich linka..PzDr
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

chciał bym dokupić same łożyska bo cały zestaw z tą "tubą" i miskami kosztuje prawie tyle co nowy suport..
To co napisałeś to prawie masło maślane :) Do truvativa nie znajdziesz niestety łożysk, czeka Cie wymiana całego supportu.
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Uau, nie wiedziałem że są niedostępne, bo jak mi padły, to do swojego suportu zamówiłem łożyska w sklepie z częściami rolniczymi, doszły, pasowały, śmigają do dziś ale nie u mnie, dobrze że się ich wraz z suportem pozbyłem :)
Back in black
Gonzo821
Kontakt:

A pamiętasz moze jaki był ich rozmiar i wytłumaczył byś mi jak je wymienić..Z góry dzienX
http://gonzo821.pinkbike.com/
LestatBiker
Kontakt:

Gonzo821niestety nie, a jak je zdemontować? bardzo prosto, młoteczek, cienkie dłuto/pręcik/kołek/śrubokręt/oś suportu, cokolwiek płaskiego i metalowego i po prostu wybijasz z misek, oznaczenia będziesz mieć na łożyskach
Back in black
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

LestatBiker Już nie jedna osoba szukała i zawsze efekt był taki sam - takich łożysk po prostu nie ma, są robione tylko dla truvativa. Ale skoro znalazłeś to widocznie wystarczy lepiej poszukać :)
Gonzo821
Kontakt:

No...napewno gdzieś są..ale np. tak jak znalazł LestatBiker w sklepie z cześciami rolniczymi..w krórym sprzedawca zapewnie nie miał pojęcia o tym ze te łożyska moga pasowąc do suportu...wiec chyba najprościej bedzie po wybiciu tych łożysk(jeśli mi sie uda) chodzic po sklemach metalicznycho i z częsciami do samochodów itd..i moze gdzieś znajde..wielkie dzienki za rade i pomoc
http://gonzo821.pinkbike.com/
LestatBiker
Kontakt:

GgG dokładnie, wystarczy szukać i nic się nie chwalić że mają być do roweru bo wtedy każdy sprzedawca z czystego lenistwa odeśle do rowerowego, mówiąc ze takich łożysk nie mają i nie będą mieć, czyli wchodzisz, zamawiasz ilość łożysk o danych wymiarach i tyle w temacie, ja powiedziałem ze są do piasty motocykla potrzebne, pamiętam ze były to łożyska NAHI czy jakoś tak, były dość drogie, bo ponad 30 zł jedno... Swoją drogą niemal każda firma pakuje nietypowe łożyska do części, żeby po prostu mieć większą sprzedaż pod własnym logiem, tak ze trzeba tylko mieć oznaczenia i szukać, tak samo idę o zakład że nie jest to pierwszy temat dotyczący zamiennych łożysk truvativa.
Back in black
ODPOWIEDZ