Opony Michelin
Opony Michelin
Witam chce zakupic komplet opon firmy Michelin do DH i FR interesuje mnie opona typu DH 16 ale tych opon juz chyba nie ma poniewaz w harfa harryson odpisali ze tych opon juz nie produkuja
i jakies inne modele mi pani przedstawila. Szukam opon ktore sa lekkie do DH i FR i nie przekraczaja szerokosci 2.5 nawet moglyby byc 2.4 nie wiem jak 2.3 ale cos tego typu. Nie wiem jak z oponami zwijanymi nie mialem nigdy takich ludzie ich nie polecaja do DH dlatego nie szukalem takich opon a Michelin chyba wiekszosc ma wlasnie zwijane i ciezko mi wybrac. Wiem ze jest Maxxis itd. Ale szukam opon Michelin...

-
- Kontakt:
Re: Opony Michelin
Michelinów. ci nie polecam. wiekszosć może sie nie zgodzić ale mi sie troche dziwnie na Michelinach jeździło a dokladnie na reinforced. Szybko sie zdarły a w lesie żucało. Patrz po maxisach 

Eeee opony michelin reinforced? reinforced to technologia stosowana w tych oponach a nie model wiec moze sprecyzuj na jakich oponach jezdziles. Tak sie sklada ze mam komplet dh16/dh24 soft i sa mega zajebiste , szczegolnie 16ki , bardziej im ufam niz jakimkolwiek maxxisom . Problem jest w tym , ze ich juz nie robia, ale jak tylko je zedre to kupie cos z nowych miskow .
hmm to nie jest dobra informacjaProKoksarz pisze: ProKoksarz

Dlatego cos z tych oponek moze jakies sklepy ktore maja je w ofercie bo na allegro maly wybor.
no wlasnie DH 16 fajne ale nie dostane ich juztroyo pisze: troyo

hm a wlasnie jak z szerokoscia? Michelina np opona 2.3 bedzie dobra? max 2.4? poniewaz 2.5 moga byc szersze niz Maxxisy a tego nie chcetroyo pisze:troyo

CHOCAPIC maxxis ma dziwną rozmiarówkę:
2,35 to realne 2,15
2,5 to realne 2,35
Ja bym brał coś ze Schwalbe
Mają mega oponki i rozmiar podany przez nich jest realny
Miałem Muddy Mary 2,5, wielka locha, super trzymanie, można śmigać na super niskim ciśnieniu i ogólnie mega
Gdybym tylko miał kasę to bym zakupił sobie komplet 
2,35 to realne 2,15
2,5 to realne 2,35
Ja bym brał coś ze Schwalbe

no jak nic z Michelina nie znajde to chyba wezme te oponki.Vin_OSW pisze:Vin_OSW
-
- Kontakt:
popatrz na rowerowy.com tam była ostatnio dostawa michelinów 

naszczescie dorwalem opony odpowiadajace mi:) 2 nowe oponki MICHELIN DH COMP 24-1S 2.2 sa to opony zwijane (posiadaja zabezpieczenie przed zsunieciem) bede je mial dosc mocno nabite poniewaz nie jezdze na niskim cisnieniu dlatego mysle ze calosc da radeProKoksarz pisze:ProKoksarz

-
- Kontakt:
niemam pojęcia. ja miałem all mountain dobrze trzymały ale sie szybko zdarły. a co do tamtych to niewiem ;/
no wlasnie tylko o to sie boje ze zjada sie po 15 minutach:) bo mieszanka to 33TPI a to oznacza chyba jest najbardziej miekka mieszanka od Michelina a biorac pod uwage ze Maxxis 40a jest juz miekki strasznie to co bedzie z ta opona?;/ mam nadzieje ze znow sie roznia te ich proporcje i nie bedzie az tak zle oby!!!ProKoksarz pisze: ProKoksarz

CHOCAPIC nie wiem co masz do maxxisów, to bardzo dobre opony. Co do ścieralności, chcesz oponkę o dobrych parametrach i osiągach to musisz celować w miękkie mieszanki a co za tym idzie i zwiększoną ścieralność ... nie unikniesz tego.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
ja nic nie mam do MaxxisowKaKTuSSS pisze:KaKTuSSS