start w DH?! rozważania...

Jagiello
Kontakt:

start w DH?! rozważania...

Post autor: Jagiello »

witam, własnie przerabiam opcje kupienia nowego roweru, na początku miał być MTB ale nagle wzięło mnie na DH :) nie dysponuje zbyt wielką gotówką wiec rower na start jaki upatrzyłem to Kross sign ds, wiele opinii ma pozytywnych i wydaje mi się że wystarczyłby na długi początek. Jestem z Wrocławia wiec w samym mieście nie za bardzo jest gdzie jezdzic a na każdy wypad weekendowy tez nie ma czasu albo pieniędzy. ochraniacze i kask to pozostałości po zeszłorocznym motocrossie (też bardziej hobbystycznie ale sprzet jest).
moim głównym problemem w zdecydowaniu się na ten rodzaj roweru jest to że rowerem jeżdżę praktycznie wszędzie a w szczególności do pracy - proszę o opinie wrażeń z poruszania takim rowerem "w cywilu" - praca, miasto, wycieczka z dziewczyna.
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Krossik to fajna sprawa na początek, taki tani funbike do wszystkiego... Sam zaczynałem od fabrycznego ds'a 2, w podpisie masz link jak wygląda teraz. Ogólnie da się na nim śmigać prawie jak na normalnym MTB, podkreślam prawie, co do wyjazdu do pracy, szkoły, ja jednak bałbym się go zostawiać przed budynkiem... W końcu jesteśmy w Polsce...
Jagiello
Kontakt:

Re: start w DH?! rozważania...

Post autor: Jagiello »

fajowo :) zastanawiałem sie nad ds 2 ale musiałbym sprzedać samochod a to moja druga zabawka do adrenaliny wiec zostane przy ds1, ponoc dobra baza do rozbudowy..... nie chodzi mi juz o kwestie kradzieży bo przerobiłem to w połowie zimy tylko samo poruszanie się na co dzień. Ludzie mi mówią zebym odpuścił taki rower bo to tylko do zjazdów, ciężki i ogólnie na co dzien takim sie nie jezdzi (tylko ze zaden z tych komentatorów nigdy nie siedział na DH). ja uważam ze skoro ma koła i pedały to nie widzę problemu puścić się z górki nawet za kolażami.
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Jagiello pisze:kolażami.
;)

Sert93 dobrze gada. Ja zaczynałem na fabrycznym DS. Osprzęt bardzo fajny. Taki rower all round. Mój po kilku zmianach wyglądał tak - http://www.pinkbike.com/photo/5115246/. Da się z tego zrobić fajny rower i bardzo przyjemnie się jeździ. Cena jest bardzo przystępna. Jeśli na prawdę nie dysponujesz większym budżetem i koniecznie musi być nowy to bierz ;)
ODPOWIEDZ