Witam. Rozglądam się za hardtailem. Będzie to mój pierwszy rower fr. Do tej pory ścigałem się na szosie. Mam 190cm wzrostu, długość nogi 85 waga blisko 80 i obawiam się że ramka 16'' będzie na mnie za mała. W oko wpadł mi pitbull. Niedawno ktoś wystawił owego na allegro http://allegro.pl/rower-pitbull-dc-supe ... 10292.html
opłąca się brać za 1700zł? Przy większych rozmiarach może być problem z gorszą sterownością. Jakie są opinie na temat tego amora? Zdaję sobie sprawę, że sprzęt nie jest nawet średniej klasy, ale może na początek do polatania w dół i uderzenie na parę hopek wystarczy? Budżet góra 2300.
Rozmiar ramy a duży wzrost 190
Hej
Jestem podobnego wzrostu (188 cm) i powiem Ci, że na hardtailach 15'' i 16'' jeździ się według mnie średnio wygodnie. Przy mocnym dokręcaniu i czasem na hopach jest tendencja do zbyt dużego wychylania się do przodu. Różne są i rozmiar danej marki jest zawsze trochę inny niż innych marek. Jak masz taką możliwość, to najlepiej przejedź się na paru rowerach (może kolegów czy znajomych) i zobacz co Ci pasuje.
Życzę owocnych testów i poszukiwań.
Jestem podobnego wzrostu (188 cm) i powiem Ci, że na hardtailach 15'' i 16'' jeździ się według mnie średnio wygodnie. Przy mocnym dokręcaniu i czasem na hopach jest tendencja do zbyt dużego wychylania się do przodu. Różne są i rozmiar danej marki jest zawsze trochę inny niż innych marek. Jak masz taką możliwość, to najlepiej przejedź się na paru rowerach (może kolegów czy znajomych) i zobacz co Ci pasuje.
Życzę owocnych testów i poszukiwań.
Re: Duncon Pitbull - rozmiar ramy a duży wzrost
Z kolei na większej ramie, wydaje mi się, że mogą wystąpić problemy ze zwrotnością.
Nie mam możliwości przymierzenia się do roweru, bo wszyscy śmigają na relatywnie małych rozmiarach. W lokalnych sklepach też brak takich sprzętów, nawet nsbików. Sprawdzałem geometrie. Skłaniałbym się też do największego ns core, w którym górna rura jest już o 11cm dłuższa niż w 16'' pitbulla.
Nie mam możliwości przymierzenia się do roweru, bo wszyscy śmigają na relatywnie małych rozmiarach. W lokalnych sklepach też brak takich sprzętów, nawet nsbików. Sprawdzałem geometrie. Skłaniałbym się też do największego ns core, w którym górna rura jest już o 11cm dłuższa niż w 16'' pitbulla.
-
- Kontakt:
Re: Duncon Pitbull - rozmiar ramy a duży wzrost
Przede wszystkim chodzi o to żeby nie naparzać kolanami w kierownicę. W takim razie pewnie wrócę do ns core/surge.
Dzieki za propozycje, ale nie bede miał możliwości przymierzenia się do Twojego bika
Niestety takim rozmiarom ram bliżej do enduro, ale cóż zrobić.
Dzieki za propozycje, ale nie bede miał możliwości przymierzenia się do Twojego bika

Niestety takim rozmiarom ram bliżej do enduro, ale cóż zrobić.