Rama: Voltage fr30 vs shore 3

Misiog
Kontakt:

Rama: Voltage fr30 vs shore 3

Post autor: Misiog »

Siema, prosiłbym o opinię i porównanie tych dwóch ram: http://www.bikekatalog.pl/2008/ppg_fotk ... _01_08.jpg
http://bikereviews.com/wp-content/uploa ... n-bike.jpg . Rama byłaby używana bardziej do ogarniania lokalnych, mało wymagających tras, niż do zjazdu, rama nie musi podjeżdżać, ma być w miarę lekko, krótko z tyłu i skocznie. Te 2 ramki miałbym za podobną kasę, do przodu totek/lyrik170 ewentualnie nowe 36 180. Może jakieś inne propozycje(+/-3k)? Ramy z główką 1, 1/8 raaczej nie wchodzą w grę.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Praca powinna być lepsza w Norco, z kolei Scott jest bardziej uniwersalny :)
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Scott sztywny i pewnie się prowadzi, nie topi się na nierównościach (FR20, 30 pewnie podobnie).
Inna sprawa, że to Roco OEM jest totalnie gówniane. Van R duuużo lepszy.
Misiog
Kontakt:

Post autor: Misiog »

W ramie będzie dhx, zapomniałem napisać.
Mariancobretti
Kontakt:

Post autor: Mariancobretti »

Nie miałem ani Scott'a, ani Norco, ale posiadałem bardzo podobne ramki o prawie identycznej konstrukcji zawieszenia. Jeździłem na Big Hicie z Vividem 5.1 (ta sama zawiecha co w norco) i zawiecha chodziła bardzo ładnie ale przy pedałowaniu bujało jak na "łajbie" ;). Jeździłem również na Banshee Scythe z DHX'em 5.0 (identyczna konstrukcja zawiechy co z scott'cie). Ustawione miałem na 180mm skoku. i jeśli mam być szczery to dużo lepiej jeździło mi sie na Banshee. Zapedałowałeś, to czuć było ze rower przyspiesza, a czułość zawieszenia na takim samy poziomie jak w BH.

Ogólnie jeśli potrzebny Ci rower do lokalnych miejscówek, to nie ma się co zastanawiać. Wybór jest jeden: SCOTT! ;)
ODPOWIEDZ