Witam
Mam problem z kolegi kołem, nie moge wyciagnać głównego łożyska od strony napędu - jest ono "schowane" za elementem na którym zazębiają się zapadki. Próbowaliśmy wybić to łożysko i cały element od strony hamulca ale nic nie poszło.
Pytanie brzmi: czy jest jakiś sposób na wyciągniecie tego elementu (zaznaczony na czerwono)? czy to może siedzi na kleju jakims ?
dodam ze nie ma szans zeby to lozysko wyszlo od strony hamulca
[Piasta tył] Sur Ringle Jumping Flea 12x150 - łożyska
-
- Kontakt:
Ze zdjęcia wynika że pierścień zazębiający też powinno dać się wybić. Zastanawiałem się swoją drogą czy w ogóle w piastach się to robi ale chyba tak bo łatwiej jest to osadzić(no jednak musi być ze stali) w korpusie niż bawić się w wtapianie tego w korpus piasty który i tak pewnie jest wycinany a nie odlewany.
-
- Kontakt:
Możliwe aczkolwiek wg mnie jest na takim kleju jak łożyska...
Kup gwintowany pręt, kawał rury(albo dwa, jeden o średnicy większej niż pierścień aby oparł się o korpus, drugi aby oparł się z drugiej strony o łożysko), kilka podkładek i nakrętek. Przy pomocy tego wyciśnij sobie to łożysko razem z pierścieniem.
Kup gwintowany pręt, kawał rury(albo dwa, jeden o średnicy większej niż pierścień aby oparł się o korpus, drugi aby oparł się z drugiej strony o łożysko), kilka podkładek i nakrętek. Przy pomocy tego wyciśnij sobie to łożysko razem z pierścieniem.
-
- Kontakt: