Problem z hamulcem tarczowym
Problem z hamulcem tarczowym
Siemka ; p Mam kolejny problem. Nie chcący na tarcze hamulcową psyknołem smarem. Teraz hamulec tarczowy bardzo słąbo hamuje.. Nie wiem co moge zrobic.. Probowałem wyczyscic tarcze benzyna ekstrakcyjna, nie pomogło.. Co moge robic hmm prosze o pomoc z góry dziękuję.
Kupujesz jakiś odtłuszczacz (nie benzynę, w najtańszej opcji aceton), moczysz przez parę minut, potem wrzucasz nad palnik gazowy okładziną do góry, wypalasz, wrzucasz jeszcze raz do odtłuszczacza, szlifujesz klocki papierem, psikasz odtłuszczaczem i zakładasz. Działa na klockach metalicznych i półmetealicznych.
Z gówna bata nie ukręcisz.
Przepalasz klocki powierzchnią cierną DO DOŁU a potem ją ścierasz. Potem znowu przepalasz i ścierasz malutko a na koniec zmywacz do hamulców Berner i jeszcze raz odrobina papieru ściernego (przy czym ścierasz tylko cienką warstewkę, nie powinna być zauważalna zmiana w grubości gołym okiem po całym czyszczeniu).
Wypali się wszystko. Płomień z kuchenki gazowej ma ~400 *C, praktycznie nie ma tłuszczy wrzących w wyższej temperaturze.
Tym bardziej, że wtedy mamy produkty ciekłe a przy paleniu gazowe, jeszcze łatwiej będą wnikać w strukturę.
Znów się nie zgodzę. Jak psikniesz smarem na klocki to tłuszcz zostaje na powierzchni czy wchłania się w strukturę klocka?EZrider pisze: wytopi wtedy spłynie i też zetrze.
Tym bardziej, że wtedy mamy produkty ciekłe a przy paleniu gazowe, jeszcze łatwiej będą wnikać w strukturę.
Z gówna bata nie ukręcisz.
-
- Kontakt:
Zajebisty jesteś chłopieKubaLaPL pisze:Kupujesz jakiś odtłuszczacz (nie benzynę, w najtańszej opcji aceton), moczysz przez parę minut, potem wrzucasz nad palnik gazowy okładziną do góry, wypalasz

rowerek PB Spider Suspensions boss!
-
- Kontakt:
Kup zmywacz do hamulców...taki sam jaki uzywa sie w warsztacie lub w domu po montazu klockow w aucie...Uzywam go zawsze po wymianie klocków w aucie i nie ma problemu...a wiadomo ze tarcza i klocki nie moga byc tłuste:P sam szybko wyparuje i bedzie ok,a na palniku obiad jedynie ugotowac:)
koszt o.k 10zł w kazdym dobrym motoryzacyjnym lub allegro...
pozdro
koszt o.k 10zł w kazdym dobrym motoryzacyjnym lub allegro...
pozdro