Hamulce hydrauliczne Hygia ASPIRE - dobre?

StreetowkaZyciowka
Kontakt:

Hamulce hydrauliczne Hygia ASPIRE - dobre?

Post autor: StreetowkaZyciowka »

Siemanko ;)
Chciałbym się polecić na Was i zapytać o hamulce Hygia ASPIRE hydrauliczne, link: http://allegro.pl/hygia-aspire-czerwone ... ?source=oo

Wie ktoś jak to działa, czy ciężko są dostępne części i czy dobre do fr czy lekkiego dh? No i czy oczywiście się opłaca. ;)

Pozdrawiam all :)
ari4
Kontakt:

Post autor: ari4 »

Ciekaw jestem, jak z dostępnością klocków do tego ustrojstwa... :roll:
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

W aukcji pisze jak wół "Klocki kompatybilne z Shimano XT ,XTR."

ari4
Kontakt:

Post autor: ari4 »

Sorry nie doczytałem.
IMO praca może być podobna do SLX, albo coś w ten deseń, bo mam wrażenie, że zaciski są trochę podobne do siebie.
pasior
Kontakt:

Post autor: pasior »

Mam gdzies w garazu do tej pory ta hygie,z wad to odkrecajaca sie srubka odpowiadajaca za odleglosc klamki,i dokrecajaca sie srubka odpowiadajaca za skok klamki w efekcie im dluzej jedziemy tym klamka dalej od gripa i glebiej lapie - sposob ustawic raz i dobrze zapodac owe srobki jakims odpowiednim do tych rzeczy klejem.Co do sily/modulacji i ogolnego dzialania to szalu nie ma,tragedi tez.Klamka dziala specyficznie i trzeba sie do tego przyzwyczaic.Podczas jazdy w sprindlu code na tyle mi padl i zalozylem ta hygie 2 dni przezyla nawet branie trasy na raz ale tu miala duzze problemy z przegrzewaniem.Jak na tani hamulec "nieznanej" marki wypadl niezle ale doinwestowal bym te kilka zl i poszedl w slxa nowego to juz inna klasa
ODPOWIEDZ