Problem z allegro

kemi66
Kontakt:

Problem z allegro

Post autor: kemi66 »

Otóż 2 dni temu zalicytowałem torę 318 na allegro, lecz kolejnego dnia pojawiła się lepsza oferta napisałem już do sprzedawcy prośbę o odwołanie mojej oferty lecz on nie odpisuje a w aukcji nie podał żadnego kontaktu. No i teraz mam pytanie jeśli wysłałem tą prośbę to czy już moge kupić inny przedmiot bo tamta oferta jest już nie ważna czy muszę czekać na odpowiedź sprzedawcy? Co się stanie jeśli nie kupię przedmiotu poniosę jakieś koszty czy tylko dostane ostrzeżenie?
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

jeśli nie kupisz-dostaniesz pewnie negatywa+ostrzeżenie
3 ostrzeżenia zawieszają konto
sprzedawca nie musi wcale odwoływać twojej oferty - to zależy od jego dobrej woli.
kemi66
Kontakt:

A żadnych kosztów nie będę musiał ponosić?
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Na upartego, jest to umowa między Wami zawarta i w sensie prawnym jest ona ważna i zobowiązuje Cię do kupna. To było kup teraz czy licytacja? Wygrałeś aukcję czy zalicytowałeś dopiero?
Ogólnie to kosztów nie poniesiesz, oprócz moralnych kosztów bycia k*rwą, bo sam byś nie chciał być w takiej sytuacji, jak ten typ.
kemi66
Kontakt:

Jest to licytacja dopiero zalicytowałem.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Osobiście uważam że licytowanie grubo przed końcem aukcji jest durne(no chyba że na pewno nie możemy być w momencie jak się aukcja kończy).

Exploit allegro pozwalający zalicytować kilkanaście sekund przed końcem aukcji(mój rekord to oferta pojawiająca się 3 sekundy przed końcem - ręcznie) pozwala wyrwać wiele rzeczy dużo taniej bo ludzie przebijają o jakieś grosze często.

Łatwo by to zlikwidować było. Powiedzmy że każda oferta przedłuża czas trwania licytacji o 10 minut i wszystkie snajpery czy zabawa analogowa straciłaby rację bytu a licytacja wyglądałaby jak licytacja.

Jak ci koleś usunie ofertę to spoko, baw się dalej. Ale jak nie usunie a ty nie kupisz po wylicytowaniu to wiedz że ja bym takiemu dupkowi nie odpuścił. Prowizja to też nie 5zł w takim wypadku.
kemi66
Kontakt:

Ok to czekam na odpowiedź sprzedawcy szkoda, że nie podał żadnego kontaktu do siebie a tym bardziej nie odpisuje na maile.
troy lee designs
Kontakt:

Post autor: troy lee designs »

powiem ci tak ze jeżeli zalicytowałeś już i w liscie licytujących jesteś na 2 ,3,4 itd pozycji to się nie martw bo nie masz obowiązku kupić bo już nie jesteś 1 na liscie bo tylko ten kto jest 1 ma największe szanse na kupno towaru, ale wyslij e-mail z prośbą o odwołanie cie z aukcji ale i tak nie nie martw
boogiel
Kontakt:

No nie ziomek, tak to nie działa :P
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

kemi66 pisze:kemi66
Pierwsza aukcja już się skończyła (ta, którą zalicytowałeś)?
troy lee designs pisze:z proźbą
z czym ? i jakby nie prowadził w aukcji czy jej nie wygrał to by pewnie nie zakładał takiego tematu...
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
kemi66
Kontakt:

Nie jeszcze się nie skończyła ale jestem poczatkującym allegrowiczem i troche ze swojej głupoty zalicytowałem 300zł a cena początkowa była 250 ale do końca jest jeszcze 7 dni więc mam nadzieje że ktoś mnie jeszcze przelicytuje.
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

W takim razie poczekaj na wiadomość od sprzedającego. Jak aukcja trwa to jeszcze nic straconego ;) Ale na następny raz zastanów się kilka razy bo dla sprzedającego nie jest to nic przyjemnego :D
Z drugiej strony nieraz miałem tak, że kupiłbym coś po dobrej cenie ale sprzedający kończył wcześniej aukcję, usuwał oferty i jako powód dawał "rzecz uszkodzona" itp... żałosne. Jest cena minimalna oraz licytacje zawsze można ustawić od danej kwoty także nie wszyscy sprzedający są święci :D ot taki offtop :)
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

A możesz podać link do aukcji ?
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Zalicytuj jeszcze raz, tylko że 255zl to zmniejszy kwotę jaką dajesz maksymalnie za amortyzator i nawet jak sprzedający nie wycofa twojej oferty to pewnie ktoś cię przelicytuje.
troy lee designs
Kontakt:

Post autor: troy lee designs »

szymon102 pisze:sprzedający kończył wcześniej aukcję, usuwał oferty i jako powód dawał "rzecz uszkodzona" itp... żałosne.
a sprzedał byś np . foxa 40 który kosztuje 5000 za 2000 nówkę , czy byś prędzej wycofał

kemi66 źle cie oceniłem raczej jak cie sprzedajacy nie wycofa to amorek jest twój i nie masz wyboru z kupnem , ale w sumie nikt cie nie zmusi żebyś kupił ale na sam początek kariery na allegro masz już pojechane,trochę jak by wpadł ci negatyw.
Auditore
Kontakt:

Post autor: Auditore »

Jeśli nie chcesz sprzedać za 2000 zł, to wystawiasz od wyższej kwoty, lub ustawiasz cenę minimalną. Mnie też wkurwiają niekompetentni debile, którzy tak robią. To wbrew regulaminowi allegro, który się akceptowało przy zakładaniu konta. Co innego jeśli faktycznie dana część ulegnie uszkodzenie, ale wycofywanie ofert z takim powodem i ponowne wystawianie od nowa, to już mega chamstwo.
boogiel
Kontakt:

Dokładnie. Jak leci od zeta bcm, to za ile wyjdzie, za tyle ma być sprzedane. A nie takie "cfaniactwo"
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Auditore pisze: Co innego jeśli faktycznie dana część ulegnie uszkodzenie, ale wycofywanie ofert z takim powodem i ponowne wystawianie od nowa, to już mega chamstwo.
jak coś takiego zauważe, to zgłaszam formularzem do allegro i opisuję sytuację, bo też wygrałbym pare razy coś za 1zł np.
ODPOWIEDZ