Karbonowy Sunn Radical?

frango
Kontakt:

Karbonowy Sunn Radical?

Post autor: frango »

Wygląda na to, że Francuzi wydziergali plastikowego Radicala... :)

Obrazek
pozdro

frango
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Z wyglądu paskudny. O ile aluminiowy był w miarę to ten wygląda okropnie.
frango
Kontakt:

Co w nim paskudnego? Że szary, matowy?
Prawie identycznie wygląda.
pozdro

frango
UfuS78
Kontakt:

Post autor: UfuS78 »

Jaram się w opór :) Oby tylko nie sypały się jak ameliniowe. :/
frango
Kontakt:

Jak widać, to na razie "proto", więc najwcześniej model 2014... jeśli w ogóle. Olek podpowiada, że ostatnie proto w ogóle nie weszło do produkcji...
pozdro

frango
kameldh
Kontakt:

Post autor: kameldh »

Mnie tez sie jakos nie podoba , taki koslawy . Stara wersja jakas ladniejsza . Malo proprozcjonalny
UfuS78
Kontakt:

Post autor: UfuS78 »

Jak to mówią o gustach się nie dyskutuje, kolor mógłby być lepszy ale ogólnie ramka ładna według mnie. :)
kameldh
Kontakt:

No tak masz rację o gustach sie nie dyskutuje , kazdy ma swój. Ogólnie spoko tylko dali by podsiodlowke rowna kątu glowki , troche wydluzyc tylny trojkat i skrocic przedni trojkat . To tak wedlug mnie:)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

kameldh pisze: No tak masz rację o gustach sie nie dyskutuje , kazdy ma swój. Ogólnie spoko tylko dali by podsiodlowke rowna kątu glowki , troche wydluzyc tylny trojkat i skrocic przedni trojkat . To tak wedlug mnie:)
Podsiodłówka równą kątowi główki to absurdalnie zły pomysł.Cała reszta pomysłow też sugeruje, że nie obchodzi cię jak rower bedzie jezdził byleby był ładniejszy ;)
=Pietr3k=
Kontakt:

Post autor: =Pietr3k= »

Podsiodłówka może mieć dowolny kąt, byleby przy wysuniętej sztycy na zadowalającą wysokość i wyregulowaniu na jarzmie kąta pochylenia siodełka, było ono w dobrej odległości od kierownicy przewidzianej dla danego rozmiaru ramy i przesunięte lekko za suport w płaszczyźnie poziomej.

Z tego powodu kąt podsiodłówki nie ma żadnego znaczenia na sposób prowadzenia roweru i wygodę, ale na pewno mniejszy kąt pozwala na dodatkowe zbliżenie lub oddalenie siodła od kierownicy (służy do tego przede wszystkim regulacja na prętach siodełka).

Większy kąt podsiodłówki dodatkowo zwiększa jej wytrzymałość przy twardym lądowaniu tyłkiem. Przy małym kącie sztyca ma większe szanse się złamać już przy niewielkim jej wysunięciu.
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Prezentuje się niespecjalnie, szczególnie łączenie górnej rury z podsiodłówką, jakieś takie... tłuste. :? No ale tak to już bywa przy karbonie.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
kameldh
Kontakt:

Spaced : mowilem tutaj jedynie o wygladzie , bo o tym jak zdarzylem zauwazyc jest narazie mowa w tym temacie.Dodalem swoj pomysl na wyglad tego roweru.Podsiodlowka przyznaje glupi pomysl bo pekala by jak np. w appalache.Co do reszty to podtrzymuje opinie , poniewaz tyl jest jakos nieproporcionalny do przodu i go troche koslawi , ale to tylko moja wizja
Spaced
moderator
Kontakt:

=Pietr3k= pisze:Podsiodłówka może mieć dowolny kąt, byleby przy wysuniętej sztycy na zadowalającą wysokość i wyregulowaniu na jarzmie kąta pochylenia siodełka, było ono w dobrej odległości od kierownicy przewidzianej dla danego rozmiaru ramy i przesunięte lekko za suport w płaszczyźnie poziomej.
No własnie o to chodzi, że przegniesz kąt i zamiast siodełka między nogami co pomaga sterować masz je gdzieś za dupą.
kameldh pisze:Co do reszty to podtrzymuje opinie , poniewaz tyl jest jakos nieproporcionalny do przodu i go troche koslawi , ale to tylko moja wizja
Czli wolisz mieć długi tył, który się kiepsko prowadzi i krótki kokpit na którym sie garbisz bo tak jest ładnie? ;)
kameldh
Kontakt:

To chyba na dlugim sie garbisz.Nie az tak , ale widac , ze tyl jest za krotki na ok 200mm skoku , kolo moze obcierac o rure przy dobiciach
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Kurde jaki paskud ... jednak aluminiowy jest znacznie ładniejszy. A krążyły pogłoski że firma nie żyje ... a to psikus.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Sandwitch
Kontakt:

Post autor: Sandwitch »

Właśnie wydawało mi się że zbankrutowali... Jakieś źródło tego newsa ?
Spaced
moderator
Kontakt:

kameldh pisze: To chyba na dlugim sie garbisz.Nie az tak , ale widac , ze tyl jest za krotki na ok 200mm skoku , kolo moze obcierac o rure przy dobiciach
Proste zadanie mam dla ciebie.

1. Weź miotłe, kij, ba ksiązke nawet.
2. Zacznij ją od siebie odsuwać. Czy im dalej jest odsunięta tym bardziej jesteś zgarbiony?
3. Teraz zacznij ją przysuwać jeszcze bardziej do siebie. Czy jesteś zgarbiony?
frango
Kontakt:

Sandwitch pisze:Właśnie wydawało mi się że zbankrutowali... Jakieś źródło tego newsa ?
RideMonkey ;)
pozdro

frango
Spaced
moderator
Kontakt:

frango pisze:RideMonkey
A nie 43ride? ;)
ODPOWIEDZ