Obręcz - tył
Obręcz - tył
Witam potrzebuje mocnej obręczy , która dużo wytrzyma.Najlepiej żeby była niebieska , ale nie koniecznie.Co powiecie o tej - http://www.rowerowy.com/czesci/obrecze_ ... ke_evo_rim ?
-
- Kontakt:
http://www.rowerowy.com/czesci/obrecze_ ... avic_ex729
Tyle w temacie 149zł za nowe 729 (jak masz rabat to jeszcze mniej) sam ostatnio kupiłem ją na tył.
Tyle w temacie 149zł za nowe 729 (jak masz rabat to jeszcze mniej) sam ostatnio kupiłem ją na tył.
Możesz kupić Double Tracka/S-type, MTXa 33/39, Crushera i go oddać do anodowania, nie wyjdzie drogo a mocno.
Jak temat o obręczach to zapytam... Mam Sun Rimsy S-type 26x32. W sumie jestem z nich zadowolony. Ale mam plany na za rok i myślałem nad tak popularnymi Fortressami (myślałem w kategoriach wagowych). Ale... czytam i czytam, S-type waży ok 660-680g, a Fortress 650g, przy czym jego wymiary są znacznie mniejsze od S-type. Jest sens zmieniania takich obręczy, na coś innego nawet, w przystępnej cenie? Waże ~70kg ,raczej nie katuje sprzętu. Po 10-30g nie ma sensu zmieniać dobrych obręczy, jeżeli miałbym mieć zysk 100-150g i jakiś fajny kolor do wyboru to można by się pokusić o sprzedaż i kupno nowych. Co wy na to?
P.S. nie wiedziałem że ex729 jest taki ciężki
Jak temat o obręczach to zapytam... Mam Sun Rimsy S-type 26x32. W sumie jestem z nich zadowolony. Ale mam plany na za rok i myślałem nad tak popularnymi Fortressami (myślałem w kategoriach wagowych). Ale... czytam i czytam, S-type waży ok 660-680g, a Fortress 650g, przy czym jego wymiary są znacznie mniejsze od S-type. Jest sens zmieniania takich obręczy, na coś innego nawet, w przystępnej cenie? Waże ~70kg ,raczej nie katuje sprzętu. Po 10-30g nie ma sensu zmieniać dobrych obręczy, jeżeli miałbym mieć zysk 100-150g i jakiś fajny kolor do wyboru to można by się pokusić o sprzedaż i kupno nowych. Co wy na to?
P.S. nie wiedziałem że ex729 jest taki ciężki

-
- Kontakt:
Dokładnie miałem to samo napisać co Spaced, ja bym na twoim miejscu pokusił się na DArta Revolta tylko 525g 

Moja Ciapurka: http://www.pinkbike.com/photo/9296923/
W mojej opinii korzystnym rozwiązaniem, byłoby zakupienie w tej sytuacji 2 albo 3 obręczy (np. dart rider), a nie jednej za 230złmitron pisze:akurat ważę 70 kg, ale potrzebuje obręczy nie na jeden sezon tylko na lata ,dlatego napisałem że mają być mocne :)Oczywiście wszystko zależy od stylu jeżdżenia , ale chcę żeby przy dość ostrej jeździe się nie pogięły.

Double Track i mtx39 nie są mocne tylko po prostu cięzkie.MUSZEL pisze:wydaje mi się, że założyciel tematu podkreślił że obręcz ma być mocna. Więc zacząłem od naprawde mocnych. Nie wiem, może gość waży 150kg i katuje, nie napisał.
To kup 823 i daj niebieską anode na to. Swoją droga aż tak obręcze psujesz?mitron pisze:nie rozumiesz chcę jedną porządną obręcz a nie kilka shitów, cena właściwie nie gra roli mogę wydać ok 300.