1 Zamówienie 2 przesyłki

O'neal
Kontakt:

1 Zamówienie 2 przesyłki

Post autor: O'neal »

Witajcie mam takie pytanie bo kupiłem sobie ciuchy prywatne na sklepie internetowym i płacone było 1 raz i dostałem przesyłkę za zapłacony towar , po kilku dniach dostałem 2 przesyłkę z takim samym towarem i też dostałem na zamówienie fakturę i na 1 zamówienie tez jest faktura , czy muszę odesłać to darmowe zamówienie na które się pomylili czy nie mam obowiązku takiego to nie moja wina czy coś mi mogę zrobić jak mam faktury na zamówienia , czy raczej nie i tylko są stratni oni.Bo raczej jestem skłonny zostawić sobie te ciuchy , po prostu jestem szczęśliwy ze mam 2 towar za free.Co radzicie ...a jeszcze pro po ile mam dać sobie czasu że jeżeli sklep się nie odezwie w sprawie towaru a na przykład najdzie mnie ochota żeby to sprzedać np . czy po prostu olać to i tak mi nic nie zrobią
bo mam kwity na to i tyle.pozdrawiam
sell: Leatt Brace GPX Club III , SHIFT FACTION CAMO nowy 100%
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

O'neal pisze:Witajcie mam takie pytanie bo kupiłem sobie ciuchy prywatne na sklepie internetowym i płacone było 1 raz i dostałem przesyłkę za zapłacony towar , po kilku dniach dostałem 2 przesyłkę z takim samym towarem i też dostałem na zamówienie fakturę i na 1 zamówienie tez jest faktura , czy muszę odesłać to darmowe zamówienie na które się pomylili czy nie mam obowiązku takiego to nie moja wina czy coś mi mogę zrobić jak mam faktury na zamówienia , czy raczej nie i tylko są stratni oni.Bo raczej jestem skłonny zostawić sobie te ciuchy , po prostu jestem szczęśliwy ze mam 2 towar za free.Co radzicie ...a jeszcze pro po ile mam dać sobie czasu że jeżeli sklep się nie odezwie w sprawie towaru a na przykład najdzie mnie ochota żeby to sprzedać np . czy po prostu olać to i tak mi nic nie zrobią
bo mam kwity na to i tyle.pozdrawiam
Po pierwsze, zachowujesz sie jak zwykly, pospolity oszust i zlodziej.
Takie cwaniaczki i kretacze jak ty psuja obraz naszego sportu i powinni byc publicznie napietnowani, i wykreslani z grona rowerzystow.
W moich oczach niczym nie roznisz sie od dresiarza wchodzacego do sklepu rowerowego i kradnacego czesci. Jak Twoi koledzy zostawia u Ciebie rekawiczki albo kask to tez pewnie biegniesz to sprzedac...

Po drugie, reguluja to przepisy o bezpodstawnym wzbogaceniu i masz obowiazek oddac otrzymany towar. Jesli go sprzedasz, masz obowiazek oddac jego rownowartosc.
Aha, takie sprawy przedawniaja sie po 10 latach.
O'neal
Kontakt:

no tak ale to nie moja wina ten sklep też nie był w porządku co do mnie bo czekałem na towar 1 miesiąc a powinienem max czekać 4 dni. No tak ale mam na 2 zamówienia faktury zakupu to co mi mogą zrobić raczej nic bo dowód mam bo jak bym na to 2 zamówienie nie miał żadnego papieru to co innego ale mam i tyle.
quake
moderator
Kontakt:

O'neal pisze:no tak ale to nie moja wina ten sklep też nie był w porządku co do mnie bo czekałem na towar 1 miesiąc a powinienem max czekać 4 dni.
Rzeczywiscie, madre rozwiazanie. Oni sie spozniaja z przesylka, to ja ich okradne.

W przypadku opoznien z dostawa powinienes napisac do sklepu i anulowac zamowienie, ewentualnie domagac sie rabatu.

Faktury nic Ci nie daja, a dodatkowym dowodem jest Twoj wpis tutaj, na forum. Nie mowiac juz o tym, ze oni bez problemu udowodnia swoj blad.
O'neal
Kontakt:

Acha , luz dobra bo decyzji oddam im te spodnie massa i bluzę B3,.
quake
moderator
Kontakt:

Temat chwilowo blokuje.
Zablokowany