Witam.Zakupiłem rower Subsin double evo 26(Mimo,że jest z Decathlonu bardzo sb go chwale nie do zajeb...;P..+ gwarancja 5 lat na rame +2 na amortyzator z przodu więc coś jest juz na rzeczy skoro dają 5 lat gwarancji;) ).Z przodu znajduje sie amortyzator Marzocchi dj comp 80.Tylko robiony dla subsinów i moje pytanie brzmi tak.Mam zamiar kupić marzocchi 66 i gdy wymienie stary amorek nie skończy mi się gwarancja na rame i amor.Miałem pomysł by w razie czego np rama pękła wlożyć stary amorek.I czy gwarancja się nie skończy na te 2 części.?
Z góry dzięki za Odp.
66 i to cos ? toć to je*nie na 1 kraweżniku , to nie jest rower do ekstremy ...
Mozesz oczywiscie eksperymentowac , ale rezultat raczej zadowalajacy nie bedzie .
Wiesz co Kuzyn co teraz lata na norco miał podobnie zrobionego kiedyś HT i nie narzekał .Bo ja po jakimś czasie gdyby mi sie znudził ht to bym rame wy mienil na np specialized bądź coś w tym stylu .Ale moje pytanie brzmi czy gwarancji mi nie''zdejmą'' xD
Szukając odpowiedzi na takie pytania zacząłbym od przeczytania warunków gwaracji, na pewno dostałeś je na karcie gwarancyjnej dołączonej do roweru. Jeśli nie ma wyraźnie zaznaczonych ograniczeń w modyfikacji roweru - m.in. maksymalnego skoku/wysokości amortyzatora, to teoretycznie możesz zmieniać dowolne części.
A zazwyczaj przy pęknięciu ramy nie musisz targać całego roweru do sklepu celem reklamacji, wystarczy jak przyniesiesz samą ramę.
Co nie zmienia faktu, że pakowanie do niej 66 jest głupim pomysłem i przerobi rower na choppera.
zalik1211 pisze:Wiesz co Kuzyn co teraz lata na norco miał podobnie zrobionego kiedyś HT i nie narzekał .Bo ja po jakimś czasie gdyby mi sie znudził ht to bym rame wy mienil na np specialized bądź coś w tym stylu .Ale moje pytanie brzmi czy gwarancji mi nie''zdejmą'' xD
HT ale nie takiego. Jak ci nie pęknie to znaczy, że 66 nie potrzebowałes.
Sam latam na wysokim HT i narzekam, na za wysokim suporcie nie wejdziesz gladko w bande i amortyzator bedzie troche gorzej pracowac niz powinien bo bedzie dziki kat. A co do ramy to wszystkie ramy sa do zajebania, niektore tylko troche wiecej wytrzymaja,
galgan pisze:Sam latam na wysokim HT i narzekam, na za wysokim suporcie nie wejdziesz gladko w bande i amortyzator bedzie troche gorzej pracowac niz powinien bo bedzie dziki kat
Dokładnie.
Generalnie, to niektórzy co tu siedzą to się trochę znają i nie chcemy Ci źle doradzić. Ty się pytasz, ktoś odpowiada, a Ty dalej przy swoim. To nie ma sensu, chyba że szukasz jedynie przyklasku ze strony innych.
Nie pamiętam jak to dokładnie było ale czytałem specyfikację tej ramy/roweru i ta rama jest chyba Cr-Mo więc nie powinna tak szybko się posypać.
Zależy jeszcze od wykonania, nie zawsze tania fabryka to zła fabryka.
decathlon słynie z tego że przyjmują wszystkie reklamacje jak leci, klient ma zawsze rację.
A co do tej ramy to nie wiem czy to się wg was różni od dartmorów/octanów itp.
Jednakże 66 bym do tego nie wsadzał, no chyba że trochę obniżane