Boxxer 2011 gwintowanie?
Boxxer 2011 gwintowanie?
Witam, mam trochę zjechane zwoje w gwincie w miejscu gdzie się przykręca zacisk hamulcowy, a dokładniej to dolny. Da się to nagwintować, czy magnezu nie da się nagwintować tak żeby to działało? Albo jakieś inne sposoby na naprawę tego?
-
- Kontakt:
są specjalne tzw sprężynki do naprawy gwintu, wkręca się je śrubokrętem i zmniejszają one rozmiar o jeden stopień numeryczny.
tak więc jeśli chcesz naprawić np gwint z 6mm to używasz śruby 5mm
albo gwintujesz na 7mm wkręcasz sprężynkę i stosujesz śrubę 6.
w każdym sklepie z art metalowymi powinno to być dostępne
tak więc jeśli chcesz naprawić np gwint z 6mm to używasz śruby 5mm
albo gwintujesz na 7mm wkręcasz sprężynkę i stosujesz śrubę 6.
w każdym sklepie z art metalowymi powinno to być dostępne
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
http://allegro.pl/helicoil-do-wymiany-z ... 18253.html
kup i nie marudz.
kup i nie marudz.
Zdecydowanie!diskordia pisze:owszem załatwi. zrobi dziurę na wylot - do lagi.
Można gwintować na M7, problem potem jest taki, że nie dostaniesz śruby pod M7 na imbusa i będziesz musiał narżnąć M8, która znów ma wielki łeb na wielki imbus. Kolejna sprawa to oczko w hamulcu jest przystosowane pod M6 a więc też je trzeba rozwiercić. Co więc zrobić najlepiej?
Oddaj amor do dobrego tokarza, on wyfrezuje otwór, wklei stalową tulejkę z gwintem M6 i będziesz miał idealne i niezniszczalne rozwiązanie.
Z gówna bata nie ukręcisz.
W niektórych amorach tak to się może skończyć. Kumpel tak właśnie zrobił w jakimś Manitou. Na tyle, że przez śrubę przelewał się olej.GgG pisze:damn, to znaczy, ze jak mialem rozwalony poczatek gwintu w moich 888 i zamiast wkrecac srubke z zestawu hamulcow ktora miala ze 2cm ja dalem 3cm to oznacza, ze zrobila mi sie dziura w ladze?
Z gówna bata nie ukręcisz.