Jak dlugo przytrafilo sie wam czekac na paczke ? Ja juz czekam 11 dzien ;/... a pani na poczcie powiedziala ze mam Cierpliwie czekac mimo tego ze to byl priorytet :/
kasa z pobrania moze isc baaardzo dlugo...a to jeszcze zalezy czy pobranie na konto czy do rak wlasnych ale pamietam ze czekalem za pobraniem do rak wlasnych jakies dwa tygodnie...na poczcie jest ogolnie jeden wielki syf
DUO paczka priorytetowa powinna dojsc do ciebie juz dawno, powinna byc na drugi dzien, a maxymalnie na 3, jesli ja wyslal to pewnie wrocila do niego, albo poczta ja gdzies przejebala
wiedzmuch kasa z pobrania - powinna gdzies w 3 dni, ale ostatnio PP zepsula sie niesamowicie...
Teoretycznie paczki powinny dochodzic na drugi dzien od wyslania (priorytet) albo po 3-4 dniach (normalna). Niestety to jest teoria. W praktyce czekalem kiedys ponad dwa tygodnie na priorytetowa przesylke wyslana z Lodzi. Co wiecej, poczta wykrecila kiedys numer i paczka wyslana jako normalna przesylka od razu wrocila do nadawcy, bez zadnych adnotacji. Ogolnie uslugi poczty sa w miare dobre (przeciez i tak nie mamy zbyt duzego wyboru) ale czesto zdaza im sie wtopa.
O otwieraniu przesylek na poczcie, przez pracownikow, juz nie wspomne (i takie kwiatki mi sie trafialy;))
mi ajk szla długo to dzwonilem na poczte główną i dowiadywałem sie gdzie ona się znajduje obecnie okazało się że na dworcu zadzwoniłem tam i dostałem ją za 3 godziny :P
ja tam na poczte nie narzekam:) tylko raz mnie wkurzyla jak czekalem na paczke priorytetowa... caly dzien siedzialem w domu - listonosza nie bylo. o 17 poszedlem na poczte i pytam czy jest paczka:) okazalo sie ze jest wiec odebralem. avisa ani listonosza nie bylo:) na nastepny dzien dopiero dostalem aviso gdy paczka byla juz u mnie:)
praktycznie co tydzien cos wysylam i jeszcze sie nie zawiodlem. priorytet zawsze na nastepny dzien dochodzil a pieniadze w 2-3 dni od odbioru paczki:)
priorytet jezeli sie wysle przed jakas godzina (zalezy od wielkosci miasta) to przychodzi na nastepny dzien... przynajmniej teoretycznie ;-)
Moze ten ktos jeszcze nie wyslal tej paczki?
nie chce mi sie nowego topicu zakladac dlatego spytam sie tutaj:
kiedys, jeszcze na starym forum podany byl adres firy zajmujacej sie przesylkami ze stanow do polski. interesuje mnie cena takich przesylek
jesli ktos am gdzies jeszcze ten adres, prosze o podanie