Łożyska do Kona Stinky 2007

ariupl94
Kontakt:

Łożyska do Kona Stinky 2007

Post autor: ariupl94 »

Siema wszystkim,
Po dzisiejszym serwisowaniu dowiedziałem się, że potrzebna jest wymiana łożysk przy korbie, tylnej piaście, oraz przy amorze bo się buja na boki. Dodatkowo przydałoby się wymienić łańcuch oraz zębatki tylne. Z tymi dwiema ostatnimi rzeczami raczej problemu nie będzie, chociaż będę wdzięczny za podanie jakiś fajnych i wytrzymałych modeli. Natomiast najbardziej interesuje mnie, gdzie mogę dostać takie łożyska? Nie chodzi mi tu o odpowiedź "W sklepie z łożyskami" bo tyle to ja wiem. W Probike we Wrocławiu powiedzieli mi że komplet do Kony do wydatek rzędu 300-400 zł, natomiast lepiej rozebrać rower i pomierzyć wszystko (podkładki itd, itp) i kupić właśnie w sklepie z łożyskami, bo będzie taniej i lepiej. Stąd moje pytanie czy ktoś zna te wymiary bądź dokładne modele, ew. wie gdzie dostać gotowy komplet z Kony?
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

na wszystkich łożyskach masz odpowiednie oznaczenia. wystarczy odkręcić śruby,ewentualnie wymontować wahacz. bez wydłubywania łożysk odczytasz wszystkie znaki.
w w konie nie ma żadnych cudaków,więc wszystkie łożyska dostaniesz nawet w średnio zaopatrzonym sklepie lub na allegro. na dobrym setupie łozyskowym to wydatek około 140/170pln za cały komplet. po taniości to zmieścisz się w stówce.
StinkySanta
Kontakt:

Post autor: StinkySanta »

ariupl94 -> łożyska do Kony Stinky z 2007 masz takie:
Duże 620ILB kulkowe 10x30x9mm
Małe 608LLB (2RS) 8x22x7mm chyba

Mam podobny set i jestem w trakcie serwisu zawieszenia, bo też mi tył latał na boki. Zobaczymy po wymianie łożysk i śrub.
Pozdrawiam!
In Trance We Trust
ariupl94
Kontakt:

Super! Panowie wielkie dzięki za pomoc :) Chcę już jeździć, a to mnie mocno blokuje, jeszcze wczoraj kolano rozwaliłem i nie mam wogóle czucia.

StinkySanta daj znać jak Twój bike się będzie spisywał po wymianie.

Pewnie do końca lipca zrobię to na własną rękę, bo jakoś we Wrocławiu nie palą się zbytnio do przeserwisowania mi tego.
enigma
Kontakt:

Post autor: enigma »

Hah a jak zawieszenie ma się spisywać po wymianie łożysk? No raczej nie gorzej ;)
Kupując łożyska made in poland/czech powinieneś zmieścić się w 50, a lepsze np. z Iskry do 80 zł.
ariupl94
Kontakt:

Hmm.. A słyszeliście coś o firmie FŁT z Polski? Bo zakupiłem własnie z tej firmy łożyska. Zapłaciłem za 4 szt. 24 zł także dużo to to nie jest :P
ODPOWIEDZ