Użyłem wyszukiwarki stąd wiem, że rowery Rose nie cieszą się jakąś oszałamiającą popularnością - ale może ktoś ma jakieś informacje na ten temat.
Wpadł mi w oko rower DH The Unchained 2 - jak na konfigurację to cena tego roweru jest bardzo przyzwoita (a dodatkowym plusem jest możliwość wprowadzenia zmian w tej konfiguracji przy zamówieniu) ale kwestią budzącą wątpliwości pozostaje rama.
Nie chcę tu podawać linków do sklepu bo pewnie byłoby to naruszenie regulaminu, ale ta rama wygląda tak: http://media1.roseversand.de/product/18 ... nnkjjq.jpg. Miałem okazję przejechać się na takim rowerze (fakt, że rama o rozmiar mniejsza niż optymalna dla mnie) i wydawało mi się że jest OK, ale wielkim znawcą nie jestem - poza tym rower był cudzy, więc starałem się być bardzo ostrożnym.

W związku z tym mam następujące pytanie: czy warto się interesować tym rowerem, czy może lepiej skierować swoje zainteresowania w stronę czegoś innego? Rower ma służyć do jazdy po górskich ścieżkach (kamienie, korzenie, itp.) i ma się przy tym nie rozlecieć.

Z góry dziękuję za wszelkie uwagi i wskazówki.
Pozdrawiam, D.