hehe - powrót do korzeni. Była giełda, która wyglądała jak wyglądała, ale dało się tam i coś kupić i sprzedać. Wymyślił sobie ktoś giełdę na forum i powoli zabiera wszystkie profity z tego wynikające...
Skończy się tak, że giełda na forum będzie kopią starej giełdy, tylko w innym miejscu.
Wszystkie ogłoszenia spełniające regulamin sa już na giełdzie. Jesli ktos tam nie widzi swojego to znaczy, ze nie było podanej w niej ceny, wyjątkiem jest jedno ogłoszenie które wyleciało za próbę sprzedaży ochraniaczy które w opisie miały napisane, że trzeba je uprać bo są brudne - już bez jaj...
moderatorzy mają taki oddzielny panel w narzędziach do moderowania treści forum na którym wybiera się dany dział, wciska pokaż wątki do zaakceptowania i pojawia się cala lista. ja sprawdzam tą listę ze 3 razy dziennie, tak samo było teraz tylko że lista była czysta. Wcisnąłem kilka razy odśwież a tam z 60 wątków, nie wiem czemu się nie pokazywały. Pewnie reszta moderatorów miała tak samo, dlatego nie były zakceptowane.
Normalnie wątki trafiają niedługo po ich napisaniu, wszystkim zależy żeby giełda działała prawidłowo.
Drodzy użytkownicy, wszyscy chcą wszystko na teraz i już. Chwila cierpliwości, wystarczy najdalej kilka godzin i ogłoszenie zostanie zaakceptowane. Takie obostrzenia i ograniczenia zostały wprowadzone tylko dlatego że znaczna część użytkowników zupełnie ignorowała regulamin działu co powodowało bałagan, a nam przysparzało mnóstwo niepotrzebnej pracy. Myślę, że wielu z Was zauważyło zalety nowego ładu, gdzie w każdym ogłoszeniu jest wszystko jasno napisane. Mi w każdym razie lepiej się przegląda giełdę.
Autoryzacja przez moderatorów potrzebna jest, ale bardzo spowalnia jej działanie... Jestem użytkownikiem forum od 2009 roku, często tu bywam, rzadziej skrobię, ale i tak nie uważam siebie za "nowego" użytkownika i taka autoryzacja potrzebna w moim (i wielu innych) przypadku nie jest.
W mojej opinii zawężenie autoryzacji tematów powinno się ograniczać do użytkowników którzy swoje konto mają krócej niż 3 miesiące, lub takich którzy napisali zalóżmy mniej niż 30 postów.
Najbardziej utrudnia akceptacja każdej wprowadzonej modyfikacji w temacie.
Za to duży plus za brak możliwości odpowiedzi w temacie i limit do wystawiania ogłoszenia raz na tydzień - nie ma syfu, łatwo mi się przegląda oferty, nawet te odległe
Było by na prawde super gdyby dalo sie to wprowadzic. Ja czasami chce cos poprawic/przedytowac posta i musze czekac na nowo aby jakis mod mi go wrzucil na gielde...
Demoniczny- problem w tym,ze rowniez starzy uzytkownicy mieli problemy z przestrzeganiem regulaminu,a ponadto jest sporo kont zarejestrowanych dluzszy czas temu,a nieuzywanych lub uzywanych tylko po to zeby wrzucic jakies ogloszenie bez zapoznania sie z regulaminem.
dwie rzeczy ktore faktycznie nie dziaja,to auto-czyszczenie i informowanie userow o decyzji (kazdy powinien dostac informacje o akceptacji lub odrzuceniu z powodem)
Dobra jak zrobiliście taką opcję to zróbcie tak że w tym samym dniu ma się pojawić ogłoszenie a nie za parę dni się pojawia. Ostatnio czekałem 5 dni na pojawienie się ogłoszenia, a jak się pojawiło to już było po sprawie więc za takie coś dziękuję. Miało być lepiej a okazuje się że jest gorzej
5 dni czekania - pewnie majówka - sorry każdy ma prawo pojechać w góry na rower, a tam wieczorem pić piwo i wspominać miniony dzień, a nie siedzieć na dh-zone i klikać "zatwierdź ogłoszenie".
Czy z każdą edycją, muszę czekać na "zatwierdzenie administratora/moderatora"? Gdyż chciałem dodać np. specyfikacje opon, której wcześniej nie podałem, i za każdą edycje znika mój temat i muszę czekać na zatwierdzenie?