wypadek...dla tych co maja mocne nerwy

bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

jak czytalem opis wydazenia, to mialem wrazaenie, ze straciles obie nogi, albo cos podobnego... nie przesadzaj, jakby kazdy t walil z zadrapaniem to mielibysmy forum "pierwsza pmoc"
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
enjoi
Kontakt:

Post autor: enjoi »

:)
To tylko przestroga!
Nie opisywał tylko zadrapania, chciał dać nam do zrozumienia, ze zanim skoczymy, sprawdźmy "lotnisko" nawet jak mamy już obadany drop, czy co innego :)
...::: Gonorrhea gorgonzola :::...
evolut1on
Kontakt:

Post autor: evolut1on »

po opisie myslalem ze nie masz skory na plecach :d , a o zwirze to mi ani nie mow bo sam nawet nie tak dawno sie wyjebalem na kupke kamieni jak zjezdzalem se lajtowo z gory z predkoscia ok 60 km/h i kolo mi sie poslizglo przy zakrecie i wpadlem na kupke kamieni ;D mimo tego ze mialem koszulke mialem obity brzuch i klate , reka cala we krwi i przedramie pociete cale , po 2 miechach dalej mam slady ;D.

ps. zycze milego spania z takimi plecami :D
LoneWolf
Kontakt:

Post autor: LoneWolf »

wspolczuje stary. Zdrowia!

Sluzba zdrowia w PL jest ch00jowa, na Kazoorce jakis czas temu wywalil sie jakis facet, stracil przytomnosc. Ktos zadzwonil po karetke, podal adres i wszystko, poczym nagle uslyszal ze przelacza go na inna linie, i znow wszystko od poczatku. Karetka jechala prawie 30minut.
http://tiny.pl/qw5f
gg: 2037660
szukać tego roweru! NAGRODA!
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

ja sobe dzisiaj zjaralem plecy na plazy, wiec razem bedziemy mieli ciezka noc :>
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

o jezu tragedia nie jest tak źle ale napewno bolało dobrze ze tylkio tak szybkiego powrotu do zdrowia
refiko
Kontakt:

Post autor: refiko »

JAk juz tak popadacie w stan nostalgi, to zaraz mi sie przypominaja moje początki, chcialem przeskoczyc murek po skosie(na wprost bylo bez prolbem),
Z jednej strony murek moze jakis 30-40cm, ale po drugiej stronie z 120-150cm.
NO i se tak przesakuje po skosie i jakims dziwnym trafem zawadzilem tylnim kolem o ten murek, po niezlym locie na ryj-grajnda wyladowalem z reka na gripie i klammka i zmiazdzyla 3 palce prawej dloni.
bylem z dwoma kumplami ale teak se polezalem chwile(10-15min) i doszedlem do wniosku ze mam 3 paluch polamane ...heheh) na zajutrz pyrglem sie na rowerze do przychodni i zalozyli mi piekna rekawiczke....
ale byla lipa.....
Moje "maleństwo" ... http://refiko.pinkbike.com/album/first-full/
dr_jeckyl
Kontakt:

Post autor: dr_jeckyl »

foty niezle... ale nie zycze tego nikomu innemu.,...
hehe

pzdr
BikEr manik
Kontakt:

Post autor: BikEr manik »

Fart, że tylko tyle, ja jakieś ze 2 lata temu, moze półtora jechalem ulica wewnetrzna, czy jakos tak brukowaną. Do 20 km/h, aż nagle z zakrętu wyskoczayl mi jakis ******. Ze strachu od razu nacisnalem przedni, lecz temu, poniewaz ledwo co dzialal zacial sie wyjebalem cztery metry na 20 cm slupek mojedo sasiada przy trawniku. To bylo ladowanie, a jeszcze z metr szorowalem. Kolano rozciete do kosci, barki obydwa starte calkowicie no i oczywiście dłonie lekko przydarte, cale szczescie:-). Pozdro
BikEr manik
Kontakt:

Post autor: BikEr manik »

Lepiej zwalniac zanim jakis skurwysyn wyskoczy za zakretu.
DJ MICROS
Kontakt:

Post autor: DJ MICROS »

Siema
Ja też mialem dzisiaj glebke ale juz mniej niebezpieczna zaliczalem doubla na buczynie (tego z 5 metrową dziurą) i strasznie balem sie ze wpierdole do tej dziury a wiec sie ropedzilem jak tylko moglem
IIIIIIIIII w pizdu jak w locie (dosyc dlugim mnie obrocilo i walnalem o ziemie czolem (lekko) noi standardowe zadrapania na palcach, łokciach i kolanie
3MAJ SIE
POZDRO
PS:Kupuje FF :D
freerider888
Kontakt:

Post autor: freerider888 »

moje współczucia ;] ja sobie w zeszły piątek chciałem zrobic pedal up'a nammurek wys 40 cm a z drugiej strony ponad 1 m ni i przy nacisnieciu pedału zerwał sie łancuch walnołem korbą o murek i przeleciałem przez kiere na ukos za ten murek i wybiłem łokiec przy czym, pozrywałem wszystkie miescie i łaczenia oraz torebke stawową, złamałem reke z przemieszczniem i nadgarstek zwichnołem. Tydzien lezałem w szpitalu, gips bede miec 3 tyg a potem jak sie wszystko pozrasta w łokciu i rece to musze miec przez conajmniej 3 miechy rehabilitacje ( tak mowił lekarz) wiec przewalone. Z rowerem wszystko ok tylko ten łancuch- był to sram pc 90 za 48 zł i miał nie całe 2 tyg, pech totalny. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia
http://www.pinkbike.com/photo/809268/ new foto w galeri PB
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

nie wyglada zle ale wiem jak to jest z takimi ranami tym bardziej tymi szarawymi czyli przepaleniami- w **** bola przy najmniejszym dotyku :| to zeby sprawdzac ladowanie to raczej koneicznosc, kiedys jak jeszcze sie bawilem w konkretniejsze fr to nawet wieksze kepy trawy zesmy analizowali - no i skakalismy w wysoka trawe dopiero po przeczesaniu ladowania. trzym sie
www.trialshop.pl
lukassszzz
Kontakt:

Post autor: lukassszzz »

Nie wyglada tragicznie ;) Kiedys z kumplem mialem glebe - zjazd z Pradziada, predkosc ponad 65km/h i kumpel nie mial jak minac Czechow (bo zaszli 3/4 drogi)wpakowal sie we mnie - 20m zdzierania sie po asfalcie (jeszcze 5 i bylaby przepasc) Ja zdarte kolano i lokiec do kosci, kumpel zdarte 60% powierzchni ciala - w szpitalu stwierdzono popazenia 2 stopnia - musial dzien w dzien latac do szpitala (bo nie chcial zostac) na opatrunki
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=32342
DM+Rohloff
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

W którym momencie mam miec 'mocne nerwy'

ja sobie wyobrazilem rozpryśnięte czaaaaaszki, urwane kończyny a tu mi z otarciem wyskakujesz....

jesteś nieboski.
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

ja zlamalem obie kosci przedramienia z przemieszczeniem...reke mialem bezuzyteczna przez 6miesiecy...a potem tak srednio z nia bylo...teraz rok po zlamaniu dalej jak troche pokatuje rower to mnie zaczyna napier....

mialem 2 druty w obu kosciach w rece...a reka mniej wiecej w polowie przedramienia mi latala na wszystkie strony
(no wiadomo...obie kosci poszly wiec efekt taki ze reka mi sie trzymala na skorze i sciegnach bez zadnego usztywnienia)

i jakos sie na forum nie "chwalilem" wiec Ty podrapanymi pleckami sie nie przejmuj :)

ale przekaz bardzo dobry...zawsze trzeba sprawdzac ladowanie bo moze byc nieciekawie
KOXX
Kontakt:

Post autor: KOXX »

no przesłanie jak najbardziej na miejscu, ale z tymi nerwami i klimatem grozy troche przesadziles.
wracaj szybko do zdrowia !
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
jaco
Kontakt:

Post autor: jaco »

jak czytałem ten topik to myśłałem ze ty pleców nie będziesz miał a tu przetarcie ale to i tak musi boleć ja ostatnio tesh sie wyjebałem i miałem łuk brwiowy sszywany kolana przetarte,bark,i nadgarstki.
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

jezu <hahaha> zakladac topic... wez se wejdz na pinkbike i looknij niektore foty. to zdarcie na plecach na pewno boli ale zeby cale wakacje nie jezdzic<polew> rowniez wiele razy sie zdarlem i co z tego? bralem rower podnosilem i spowrotem hulalem. a wlasnie butelka? skoro ja wczesniej widziales ( w locie) to mogles spokojnie banny hopa zrobic. no i jeszcze jedno drogi panie, gdzie u licha na Andersa jest ten "MEEEGA DROPP":> jestem wielce ciekaw:] przeleciales polowe ladowiska?:> wow pan samolocik:)
Zablokowany