RIDE in PEACE - czyli czyste dh.... :)

Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

myzyka niestety poległa a styl z wibijaniem sie z kamieni miażdży :D

malo dynamiczny, moze przydaloby sie zostawic naturalne dźwieki z przejazdow i tylko dolozyc muzyke. Nudny. I to nie oto chodzi ze nie lubie samego zjazdu, bo lubie. Jeśli widzieliscie film LSD- Lajt stajl dh z gniezna to mysle ze zrozumiecie o czym mowie, tamten film prezentuje sie baaardzo ciekawie a tematyka ta sama (wyłączając chopki).
pozdro
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

hmmmmmmmmm slaby rozkreca sie dopiero od zielonej maszynki ..........czyli od polowy koles na HT jest hmmmmmmmmmm ..slaby spodziewalem sie leprzej prod. ale fajno zmontowany.Sentyment lapie w momecie jazdy w Myslenicach nie lubie tego miejsca ale teraz choc na chwile bym tam wrucil.
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Wiec tak, jest kilka świetnych motywów, jak np na początku, ale tam przydało by się coś co ustabilizowałoby ruch kamery jeszcze, w wodzie, te z góry też mocne. Ogólnie większość pomysłów na ujęcia jest trafiona :D Jednak jest kilka rzeczy co nadają kupowatości w tym filmie. Dh powinno być szybkie, dynamiczne, przy sekcji na ht tak nie jest, ale pół biedy z tym, rider wychodzi z zakrętów na luzie, czy też nawet hamuje, to tak dziiiiiwwwwnnnnnniiiiiieeeeee wszysko spowalnia. Kręcić gdzie się da i jak sie da. Super jest sekcja na fullu w lesie, jak tak ciśnie między tymi drzewami, widać prędkość, dynamike, tu jest git i w tą strone bym radził pójść też z ht. Widać ze macie możliwości na kręcenie, pomysły i myśle że będzie coraz lepiej :D Film mi sie podobał, muza też dobra, duży plus za to :]
http://dhcyc.pinkbike.com
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

spoko dzieki.. w sumie ten film byl pierwszym jaki skrecilem i oczywiscie wiemy juz co mozna poprawic albo nakrecic lepiej... no i za rok beda juz tylko fulle w filmie :) wiec na pewno bedzie konkretniej, szybciej i wyzej ;) RIDE IN PEACE
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

lajt stajl dh z gniezna byl okropny. nie udalo mi sie wytrwac nawet do konca.
jak mial bym porownywac lajt staj dh, to przy ride in peace doswiadczyl bym katharsis -.- (moze nie do konca pasuje, ale jest 100 % lepszy niz LSD)
paqman
Kontakt:

Post autor: paqman »

Siemka
Film wypasik, montaż, muzyka, sceneria... no Malina. Pierwszych dwóch panów mnie nie urzekło, ale następna dwójka miażdży.
Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/797842/
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

ReplaY pisze:Tylko czemu on tak na dziób spada? Słaba reklama roweru przez źle ustawione zawieszenie

ReplaY/....dobry jesteś ;)) heheh naprawdę dobry....znasz się w temacie ....może napisz do kogos to zatrudnią Cie w jakiej pro grupie jako konsultanta technicznego....od strojenia zawieszenia :))

...każdy modyfikuje rower pod swoją wagę i styl jazdy...a Śliwa trochę wie czego chce....

Bez urazy....bo śmieszne :))
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
sombrio
Kontakt:

Post autor: sombrio »

Jak dla mnie filmik spoko - daje rade!
Niema sie co czepiać, ładnie zaprezentowana lokalna przyroda,
ładnie zaprezentowany sprzęt - jeżeli o to chodziło to się udało!
A i myśle ze Dunconowi pojawił się nowy mocny konkurent na rynku.
www.sombrio.pl
sombrio
Kontakt:

Post autor: sombrio »

Jak dla mnie filmik spoko - daje rade!
Niema sie co czepiać, ładnie zaprezentowana lokalna przyroda,
ładnie zaprezentowany sprzęt - jeżeli o to chodziło to się udało!
A i myśle ze Dunconowi pojawił się nowy mocny konkurent na rynku.
www.sombrio.pl
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

Filmik naprawade świetny, często jestem w myślenicach i znam te wszystkie miejscówki pokazane w filmie (choć nie wszystkie były z myślenic)

Muzyka też ok i bardzo fajny początek.
Tylko niektóre ujęcia nie oddają wielkości pewnych hop, w rzeczywstości jak na niektóre z tych rzeczy patrze to mam w porach. A na filmie są ukazane jak malutkie hopeczki.

Co do nikomto nie wiem co się czepiacie, dobrze daje w filmie. Oczywiście nie ma co porównywać do Śliwy na fullu, ale w niektórych miejscach bardzo ładnie jedzie i to na hardtailu

Ogólnie bardzo duży PLUS
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
Fujibiker
Kontakt:

Post autor: Fujibiker »

Filmik mi sie podobal!!! Jazda dwoch kolegów pod koniec filmu znakomita!!!!! Widac ze perfekcyjnie maja wyczuta trase!!!!! W przyszlym roku sa tam zawody DH COntest. Raczej na nie wpadne i zobacze jak to tam wyglada bo jeszcze tma nie bylem. No a poza tym bedie test nowego bika :D
http://www.team.hadronsport.com/
Karasmce
Kontakt:

Post autor: Karasmce »

Ogólnie film średni jak na warunki. Ale bardzo mi się podobała druga część filmu jak śmigali po tych liściach i zakrętach ze sporymi prędkościami. Czekam na jakąś konkretną produkcje z waszej strony :D
Śruba
Kontakt:

Post autor: Śruba »

Film ma w sobie coś czego brakuje wielu początkującym twórcom rowerowego kina - stara się pogodzić otoczenie z bohaterem. I w wielu przypadkach wychodzi to autorom w sposób bardzo malowniczy. Pomysły rodzą się wraz z poświęceniem tematowi.

Jesli do filmu nie siędzie się "na raz" i da się odpocząć samemu sobie od jego tworzenia - film będzie ewoluował.

Można pomyśleć o odejściu od filmowania przejazdu jednej osoby.. ..i nie chodzi mi o to zeby puścić po sobie jednego za drugim, to nic nie wnosi.

Film utrzymany jest od początku do końca w jednym tempie /nie chodzi mi o zwolnienia kamery/ to tempo mozna modulowac poprzez ujęcia z oddali, z bliska.. wejścia w zakręty, ujęcia z góry, spod roweru... mozliwości jest mnóstwo...

ważne żeby dac sobie odpocząć od robienia filmu.

Dla mnie film zrobiony z pewną żyłką artysty, reszta to szczegóły "warsztatu" a ten sie rozwija wraz z zagłebianiem w temat.

reasumując - Film Pozytywny
"dalej w tym samym tempie ma byc.. ej!"
Borek SC
Kontakt:

Post autor: Borek SC »

Ja pitole rewelacja! Prawie jak The Collective/Roam z tym ze prawie, wcale nie robi takiej roznicy. Ujceciami bijecie na glowe dotychczasowe polskie produkcje-te listki pieńkii itp lux normalnie. Chociaz czyste DH nie jest zbyt porywajace baaaaardzo milo sie na to patrzy. Chopaki nakreccie jakis flilm FR bitte. 100% klimatu
http://boreksc.pinkbike.com/album/old-photos/
gg:1310266
GARY
Kontakt:

Post autor: GARY »

Jestem takiego samego zdania. A dzieci dh-zona jak zwykle pierdola od rzeczy... Film jest po prostu rewelacyjny!!! Na pewno bije na glowie wiekszosc elo-filmow, ktore pojawily sie do tej pory. Genialne ujecia, swietny klimat, jazda jak malo gdzie, oglada sie doslownie z otwartymi ustami:) gratulacje Nikom!
Coilerdh
Kontakt:

Post autor: Coilerdh »

bardzo przyjemny filmik, fajnie uchwycone otoczenie itd.
sprzedam orzech Lazer ONE biały za 40 zeta, rozmiar L/XL stan idealny
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

jak chcecie robic z tego reklamowke i puszczac to w swiat, zlikwidujcie ten przeplot ;p
wtedy bedzie jeszcze lepszy. (bo i tak jest rewelacyjny, poza tym, ze troche zle sie oglada...)
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

jak przeczytałem, że w filmie jest tylko czyste dh to myślalem, ze bedzie strasznie nudny. Nudny nie byl, ogladalo sie fajnie, szczegolnie druga czesc filmu mi sie spodobała. Fajnie zrobiony początek.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
gdulec
Kontakt:

Post autor: gdulec »

Świetny poczatek :) druga czesc filmu boska, film poprostu super, jakosc bardzo dobra az milo patrzec! czekam na nastepna produkcje.

ReplaY zes dowalil z tym ustawieniem:)
ODPOWIEDZ