RIDE in PEACE - czyli czyste dh.... :)
myzyka niestety poległa a styl z wibijaniem sie z kamieni miażdży :D
malo dynamiczny, moze przydaloby sie zostawic naturalne dźwieki z przejazdow i tylko dolozyc muzyke. Nudny. I to nie oto chodzi ze nie lubie samego zjazdu, bo lubie. Jeśli widzieliscie film LSD- Lajt stajl dh z gniezna to mysle ze zrozumiecie o czym mowie, tamten film prezentuje sie baaardzo ciekawie a tematyka ta sama (wyłączając chopki).
pozdro
malo dynamiczny, moze przydaloby sie zostawic naturalne dźwieki z przejazdow i tylko dolozyc muzyke. Nudny. I to nie oto chodzi ze nie lubie samego zjazdu, bo lubie. Jeśli widzieliscie film LSD- Lajt stajl dh z gniezna to mysle ze zrozumiecie o czym mowie, tamten film prezentuje sie baaardzo ciekawie a tematyka ta sama (wyłączając chopki).
pozdro
Wiec tak, jest kilka świetnych motywów, jak np na początku, ale tam przydało by się coś co ustabilizowałoby ruch kamery jeszcze, w wodzie, te z góry też mocne. Ogólnie większość pomysłów na ujęcia jest trafiona :D Jednak jest kilka rzeczy co nadają kupowatości w tym filmie. Dh powinno być szybkie, dynamiczne, przy sekcji na ht tak nie jest, ale pół biedy z tym, rider wychodzi z zakrętów na luzie, czy też nawet hamuje, to tak dziiiiiwwwwnnnnnniiiiiieeeeee wszysko spowalnia. Kręcić gdzie się da i jak sie da. Super jest sekcja na fullu w lesie, jak tak ciśnie między tymi drzewami, widać prędkość, dynamike, tu jest git i w tą strone bym radził pójść też z ht. Widać ze macie możliwości na kręcenie, pomysły i myśle że będzie coraz lepiej :D Film mi sie podobał, muza też dobra, duży plus za to :]
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt:
ReplaY pisze:Tylko czemu on tak na dziób spada? Słaba reklama roweru przez źle ustawione zawieszenie
ReplaY/....dobry jesteś ;)) heheh naprawdę dobry....znasz się w temacie ....może napisz do kogos to zatrudnią Cie w jakiej pro grupie jako konsultanta technicznego....od strojenia zawieszenia :))
...każdy modyfikuje rower pod swoją wagę i styl jazdy...a Śliwa trochę wie czego chce....
Bez urazy....bo śmieszne :))
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Filmik naprawade świetny, często jestem w myślenicach i znam te wszystkie miejscówki pokazane w filmie (choć nie wszystkie były z myślenic)
Muzyka też ok i bardzo fajny początek.
Tylko niektóre ujęcia nie oddają wielkości pewnych hop, w rzeczywstości jak na niektóre z tych rzeczy patrze to mam w porach. A na filmie są ukazane jak malutkie hopeczki.
Co do nikomto nie wiem co się czepiacie, dobrze daje w filmie. Oczywiście nie ma co porównywać do Śliwy na fullu, ale w niektórych miejscach bardzo ładnie jedzie i to na hardtailu
Ogólnie bardzo duży PLUS
Muzyka też ok i bardzo fajny początek.
Tylko niektóre ujęcia nie oddają wielkości pewnych hop, w rzeczywstości jak na niektóre z tych rzeczy patrze to mam w porach. A na filmie są ukazane jak malutkie hopeczki.
Co do nikomto nie wiem co się czepiacie, dobrze daje w filmie. Oczywiście nie ma co porównywać do Śliwy na fullu, ale w niektórych miejscach bardzo ładnie jedzie i to na hardtailu
Ogólnie bardzo duży PLUS
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
Filmik mi sie podobal!!! Jazda dwoch kolegów pod koniec filmu znakomita!!!!! Widac ze perfekcyjnie maja wyczuta trase!!!!! W przyszlym roku sa tam zawody DH COntest. Raczej na nie wpadne i zobacze jak to tam wyglada bo jeszcze tma nie bylem. No a poza tym bedie test nowego bika :D
http://www.team.hadronsport.com/
Film ma w sobie coś czego brakuje wielu początkującym twórcom rowerowego kina - stara się pogodzić otoczenie z bohaterem. I w wielu przypadkach wychodzi to autorom w sposób bardzo malowniczy. Pomysły rodzą się wraz z poświęceniem tematowi.
Jesli do filmu nie siędzie się "na raz" i da się odpocząć samemu sobie od jego tworzenia - film będzie ewoluował.
Można pomyśleć o odejściu od filmowania przejazdu jednej osoby.. ..i nie chodzi mi o to zeby puścić po sobie jednego za drugim, to nic nie wnosi.
Film utrzymany jest od początku do końca w jednym tempie /nie chodzi mi o zwolnienia kamery/ to tempo mozna modulowac poprzez ujęcia z oddali, z bliska.. wejścia w zakręty, ujęcia z góry, spod roweru... mozliwości jest mnóstwo...
ważne żeby dac sobie odpocząć od robienia filmu.
Dla mnie film zrobiony z pewną żyłką artysty, reszta to szczegóły "warsztatu" a ten sie rozwija wraz z zagłebianiem w temat.
reasumując - Film Pozytywny
Jesli do filmu nie siędzie się "na raz" i da się odpocząć samemu sobie od jego tworzenia - film będzie ewoluował.
Można pomyśleć o odejściu od filmowania przejazdu jednej osoby.. ..i nie chodzi mi o to zeby puścić po sobie jednego za drugim, to nic nie wnosi.
Film utrzymany jest od początku do końca w jednym tempie /nie chodzi mi o zwolnienia kamery/ to tempo mozna modulowac poprzez ujęcia z oddali, z bliska.. wejścia w zakręty, ujęcia z góry, spod roweru... mozliwości jest mnóstwo...
ważne żeby dac sobie odpocząć od robienia filmu.
Dla mnie film zrobiony z pewną żyłką artysty, reszta to szczegóły "warsztatu" a ten sie rozwija wraz z zagłebianiem w temat.
reasumując - Film Pozytywny
"dalej w tym samym tempie ma byc.. ej!"
Ja pitole rewelacja! Prawie jak The Collective/Roam z tym ze prawie, wcale nie robi takiej roznicy. Ujceciami bijecie na glowe dotychczasowe polskie produkcje-te listki pieńkii itp lux normalnie. Chociaz czyste DH nie jest zbyt porywajace baaaaardzo milo sie na to patrzy. Chopaki nakreccie jakis flilm FR bitte. 100% klimatu
http://boreksc.pinkbike.com/album/old-photos/
gg:1310266
gg:1310266
Jestem takiego samego zdania. A dzieci dh-zona jak zwykle pierdola od rzeczy... Film jest po prostu rewelacyjny!!! Na pewno bije na glowie wiekszosc elo-filmow, ktore pojawily sie do tej pory. Genialne ujecia, swietny klimat, jazda jak malo gdzie, oglada sie doslownie z otwartymi ustami:) gratulacje Nikom!
-
- Kontakt: