Niedowład

brolly3
Kontakt:

Post autor: brolly3 »

jak chesz uprawiac jakis extremalny sport to może pomysl nad rolkami lub decha a w zimie snowboard??
krycham
Kontakt:

Post autor: krycham »

Jak tamci trenuja i skacza z jedna ręka nie mowie o jakis wypasach i mega skokach ale spoko wiec on z jedna sprawna ręka i druga prawie sprawna nie ma co rezygnowac primo to zmiana roweru i ochraniacze i dowiedz sie u lekaza czy ewentualna kontuzja tej ręki moze doprowadzic do kalectwa tzn czy jak ja złamiesz ewentualnie bo wszystko moze sie zdazyc to czy nie sracisz czucia albo cos takiego czaisz???
Przepraszam, którędy na Warszawę ??
lemur
Kontakt:

Post autor: lemur »

krycham dobrze ci radzi, lepiej idz i sie dowedz co sie moze stac jak ja zlamiesz.
Tabalugi
Kontakt:

Post autor: Tabalugi »

Co do amortyzatora to mam SPINNER EDGE 100mm Travel
Tak! To Fakt!
misiek112
Kontakt:

Post autor: misiek112 »

Do takiego prawdziwego dh to napewno się nienadaje a ramke niestety będziesz musiał zmienić. Na początek to najlepiej proponuje amorka Sr duro i rame np. draggstara nowa już za 300zł. duro nawet za 150zł.

Co do miejscówki to ciesz się że masz tylko 10km bo ja mam 90km :)
Tabalugi
Kontakt:

Siema. Sorki że piszę post pod postem ale dziwnym trafem nie mogę edytować poprzedniego :/ Chciałem ogłosić że mimo odradzań wielu osób po tym jak zobaczyłem zdjęcia osób którzy jeżdżą bez jednej ręki całkiem to mam zamiar jednak jeździć dh. Póki nie mam przynajmniej nowej ramy i amora to nie będę skakał tylko jeździł na trochę łagodniejszych trasach. Pozdrawiam.
Tak! To Fakt!
misiek112
Kontakt:

Spoko :D tylko nie porywaj się zabardzo dopuki nie pozbędziesz się tego marketa.
I daj zanać jak ci się będzie jeździć jak złożysz nowego bika :wink:
kalafior
Kontakt:

Post autor: kalafior »

Nie trać wiary! Postaraj sie zmienić rower i rock 'n roll heyah do przodu. Proponuje Ci ćwiczyć rękę w miarę możliwości, sam miałem kiedyś poważnie złamaną, obydwie kości praktycznie w nadgarstku, dwa razy składana i bałem się jak cholera o jej sprawność, ale rehabilitacja czyni cuda i nie mam z nią najmniejszych problemów w tej chwili. Więc walcz i bania do góry i zawsze na karku przede wszystkim.
Tabalugi
Kontakt:

Witam. U siebie w okolicy z kolegą z klasy znaleźliśmy fajne dwie trasy. 1 to zjazd łąką jakieś tylko 350 m ale to jest tylko część wzniesienia. Cały czas szukamy zjadu z całej góry. A 2 to przejazd bardziej w stylu xc po terenie tak jakby leśnym. Na tym pierwszym jest taki nawet zjazd ale jak jechałem bez hamulców (oczywiście mówię o prostej trasie na łące) to jeszcze mi się ten market nie rozleciał. Tak czy siak co do tych tras to trzeba je jeszcze podrasować :P

Pozdrawiam.
Tak! To Fakt!
KrBiker87
Kontakt:

Post autor: KrBiker87 »

Niestety musisz wiedziec ze z takim problemem powinienes zrezygnowac z myslenia o DH. Jazda Enduro przysparza rowniez bardzo duzej adrenaliny, tez sa bardzo ekstremalne zjazdy, małe uskoki i skoki, to taki lekki Freeride, nie ogranicza Cie zadna trasa, poprostu czysty Ride...co do tego niedowładu to mysle ze powinienes miec amortyzator z przodu z duzym skokiem, np. All Mountain 1 SL, ale oczywiscie rozumiem ze narazie Cie na takie sprzęta nie stać. Uwierz mi ze aby poczuć klimat tego sportu nie trzeba wcale zapodwać DH, tylko tu liczy sie najbardziej abys znał swoje mozliwosci i czerpał z tego frajde.
szajbz
Kontakt:

Post autor: szajbz »

Niech ćwiczy, Armstrong tez miał umrzeć ale 7razy wygrał TdF wiec kto wie
paczek_26
Kontakt:

Post autor: paczek_26 »

nie poddawaj sie i ćwicz.. ale nie porywaj sie za bardzo z tym rowerem.. wiem jak to jest bo sam bym prawie stope stracił po złamaniu w 3 miejscach stawu i wyrwanej pięcie... dobrze że od razu operowali bo doszło juz do niedokrwienia.. też maiłem problem. i nadal mam bo noga sie nie zgina jak powinna ale wedle swoich możliwości daje rade... lekarze powiedzieli że będe miał dlugą przerwe od jazdy... ale sie zawziąłem... :D powodzenia
http://allegro.pl/show_item.php?item=394744345
NorieL
Kontakt:

Post autor: NorieL »

W twoim przypadku problemem nie jest reka, wystarczy silna wola i wszystko da sie zrobic. Problemem jest twoj rower. Niedowlad reki to pikus przy tym co moze sie stac gdy rower podczas zjazdu Ci sie rozpadnie. Ponadto jezdzac dh, endo bedziesz bardziej narazony na zole niz pelnosprawni bikerzy wiec bardzo wskazane abys jedzil w porzadnym kasku, z ochraniaczami i w zbroi. Takie moje zdanie.

PS. Jestem pod wrazeniem po tym co zobaczylem na pb. Koles ma u mnie mistrza :shock:
Buła333
Kontakt:

Post autor: Buła333 »

Według mnie jeżeli nie bedziesz sie porywał na trasy na których nie jestes pewien czy dasz sobie rade powinno sie udac, ale jak juz koledzy mówili, to moze byc bardzo nie bezpieczne, bo jeżeli jeździ sie z dwiema rekoma w pełni sprawnymi i wtedy jest extremalnie, to jazda z jedna nie dokońca sprawna ręką jest prawie samobujstwem chyba ze nie przecenia sie swoich sił
Tabalugi
Kontakt:

Nie mam zamiaru przeceniać swoich sił. Jeżdżę w miarę moich możliwości i finał.
Tak! To Fakt!
Tabalugi
Kontakt:

(Piszę tak bo nie mogę edytować)

Bry. Mam jeszcze kilka pytań. Czy w DownHill'u są jakieś tricki na które szczególnie się zwraca uwagę??? I czy czy żeby móc zjazd nazwać jako DownHill to czy:
a) muszą być na trasie hopy?
b) zjazd musi być dłuuuuuuugi?

Pozdrawiam.

P.S. Już coraz rzadziej naciskam hamulec i już lepiej skręcam. :)
Tak! To Fakt!
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

w czystym DH nie liczą sie tricki tylko czas w którym przejedziesz trase.
a) niekoniecznie jednakże czasem są hopki.
b)długość zjazdu to zależy. nie musi być on jakiś bardzo długi. ćwiczyć możesz na krótszych i technicznych odcinkach

p.s. pozdrawiam :wink:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
Tabalugi
Kontakt:

mam w okolico trasy tylko że króciutkie i niestety każda jest gdzie indziej i muszę jeździć. To tak jak bym w Krakowie miał siłownie z hantlami na pod Plazą drugą siłownię pod Galerią Krakowską a trzecią siłownię na Rynku :/ Tylko oczywiście trasy nie są aż tak od siebie oddalone.

Pozdrawiam.
Tak! To Fakt!
misiek112
Kontakt:

Tu chodzi nie o triki ale o to jak żeby jak najszybciej znaleźć się na dole, przynajmniej jaka jest czysta definicja dh ( co najwyżej możesz pokazać "takiego wała" tak jak Cedrik na zawodach w NWD :mrgreen: ), a jeśli chodzi o trik to nie w dh to już freeride
PS. bez skojarzeń proszę :)
ODPOWIEDZ