NIE! dla ratyfikacji traktatu Lizbonskiego przez parlament !

Steel
Kontakt:

Post autor: Steel »

Steel sam sobie zaprzeczasz. piszesz że tybetańczycy wolą średniowieczną teokrację pod brytyjskim butem niż komunizm pod chińskim butem. więc stawiasz państwo kościelne nad świeckim. proste!
Błagam nie mów już nic o Tybecie. Nie mas nawet zielonego pojęcia o tym kraju, ich kulturze i zasadach tam panujących.

Imperializm jako całe zło? Znowu bredzisz.

DeadKennedy pisze:jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o konkretnych ofiar kościoła w walce o sprawiedliwość i demokrację to przeczytaj jakąkolwiek pozycję dotyczącą salwadoru w okresie 1977-1992. wspomniałem chyba wcześniej najbardziej znane przykłady arcybiskupa romero, zgwałconych i zamordowanych zakonnic z USA oraz 6 jezuickich intelektualistów ale w tej wojnie mniej znani księża byli atakowani i mordowani na porządku dziennym a reagan (sam katolik o ile się nie mylę) twierdził że to byli komuniści.
I to przeciwstawiasz setkom tysięcy wymordowanym przez chrześcian ? LOL A pomyślałeś, że oni to mogli robić nie z powodu wiary a przekonań ?
DeadKennedy pisze:czytałem o iluminatach i miałem trochę o nich na zajęciach. napisz o których ci chodzi. o tych średniowiecznych? bo są też te teorie o tajnych iluminatach i szczerze mówiąc nie wiem o których ci chodzi i co mi chcesz udowodnić.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Moja wypowiedź była jasna i jednoznaczna w tej kwestii.
DeadKennedy pisze:winisz kościół za całe zło ale zło samo w sobie całkowicie akceptujesz jeżeli nie jest wynikiem działań kościoła. czy to dostrzegasz?
Nie winię kościoła za całe zło, ale za bardzo dużą jego część. Mylisz instytucję kościoła z wiarą.
DeadKennedy pisze:W PORÓWNIANIU DO KRAJÓW REGIONU żyje się całkiem nienajgorzej.
Powiedz lepiej to tysiącom uciekających z tego RAJu. Co za prymityw z Ciebie ? Jak możesz twierdzić, że tam się żyje dobrze, tylko dlatego, że innym jest gorzej ? Idź się leczyć ****** !

Może utnij sobie obie ręce i obie nogi i Twierdź dalej,. że Ci dobrze bo inni umarli !
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

DeadKennedy początki cywilizacji Tybetu sięgają 4000 lat więc przestań pisac coś o kolonizacji brytyjskiej , medycyna w tamtym rejonie jest zdecydowanie bardziej rozwinięta niż Ci się wydaje :) poczytaj troszkę o medycynie wschodu i na czym się ona opiera,jakie elementy sie składają na ich wiedzę i czemu radzą sobie z diagnozą szybciej i niż szpital w Twojej okolicy, dowiedz sie też ile bólu i cierpienia zaznali od momentu najazdu Chin na Tybet !! Jak wyglądają klasztory ( z kamerami,uzbrojonymi patrolami i bez wolności ) jak ludność lokalna dzis się ubiera,co je,czego się może spodziewać...nie pisz proszę że Chiny wniosły światło do Tybetu !! One je zgasiły !! Ludzie emigrują do Indii, a Chińczycy masowo się osiedlają wypierając kulturę Tybetańską,zastępując ją swoją...

jak w Europie biegały bizony to w Azji znali astrologię i medycynę

szkoły istniały zawsze w tamtym rejonie i nazywały się KLASZTOREM- gdzie każdy mógł do niego wstąpić, nauczyć się medycyny,i poznać tajniki szczęścia,nieść miłość i pokój innym,

...nie wiesz co to wolność :roll: nie masz pojęcia jak ona wygląda...popracuj troszkę nad tym a życie stanie się bardziej przyjemne i mniej agresywne w Twojej okolicy,znajdziesz wiele miłych akcentów każdego dnia i na każdym kroku

...oddech podstawą egzystencji...

człowiek biega od 30mln lat a ty się trzymasz 2000lat..które zdecydowanie są najgorsze w historii ludzkości, zmiany jakie zaszły na ziemi w tym okresie są nieodwracalne...ale to i tak bez znaczenia dla wielu..wole żyć w pokoju niż walczyć z wiatrakami...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
DeadKennedy
Kontakt:

Post autor: DeadKennedy »

Steel, jednak mimo iż skończyły ci się argumenty 3 posty temu porozmawiał bym dalej o tybecie. to jak? jesteś za teokracją mnichów?
salwador proporcjonalnie do liczby ludności poniósł w tej jednej wojnie (a nie była to jedyna wojna) większe straty niż USA we wszystkich swoich wojnach razem wziętych a kościół był jedną z głównych ofiar represji jako organizacja lewicowa. a kościół w tym konflikcie nie miał za sobą żadnego wojska, nikogo nie zabił.
napisz jaka była alternatywa dla kuby, proszę. jeszcze ci przypomnę że fidel ogłosił nagle że jest marksistą-leninistą PO ataku stanów zjednoczonych na kubę. kogo miał prosić o pomoc jak nie zsrr? potrafisz odpowiedzieć? amerykanie mieli gdzieś czy dane państwo jest komunistyczne czy nie. zresztą kubańczycy mogli się tego spodziewać bo castro przejął władzę jeszcze za eisenhowera, który dopiero co obalił arbenza w gwatemali. sam widzisz że albo pomoc związku radzieckiego albo amerykańska inwazja i los gatemali czy haiti. co ty byś wybrał? o i gdybyś nie wiedział to kubańczycy mają bardzo liberalne przepisy emigracyjne. problem w tym że USA nie wydaje kubańczykom wiz dlatego muszą oni ryzykować życie żeby się dostań na florydę. są również przypadki ucieczki w drugą stronę. kiedy hoower likwidował w usa czarną opozycję rozstrzeliwując po prostu każdego jej przedstawiciela, kilku działaczy czarnych panter udało się uciec na kubę przed pewną śmiercią.
gdybym miał gangrenę we wszystkich kończynach to bym je obciął i powiedział, że mogło być gorzej patrząc na trupy tych którzy tego nie zrobili.
DeadKennedy
Kontakt:

Post autor: DeadKennedy »

o ja dajcie mi odejść na chwilę od komputera.
Schodek, moje życie jest bardzo i staje się jeszcze przyjemniejsze kiedy czytam takie humorystyczne posty. twój opis tybetu jest bardzo idylliczny. widzę że podchodzisz do tematu bardziej emocjonalnie niż pragmatycznie. zapomniałeś że tybetańczycy musieli płacić klasztorom podatki. leczenie nie było wcale darmowe a mnichami nie mogli zostać wszyscy bo inaczej wszyscy byli by mnichami. chłopi nie pracowali na swoim. ziemia którą uprawiali była własnością klasztorów a w ich interesie były maksymalne dochody z pracy chłopa. jeszcze raz muszę pisać to samo. JESTEM WROGIEM SYSTEMU PANUJĄCEGO W CHINACH. jeszcze raz ktoś mnie posądzi o pro reżimowe sympatie to zlokalizuje go po charakterze pisma i poprzebijam mu dętki w rowerze!
i mam nadzieję że tybetańczycy zrzucą w końcu jarzmo imperializmu i komunizmu i stworzą wolne DEMOKRATYCZNE (a nie oligarchiczno-teokratyczne) społeczeństwo!
dude.. człowiek nie biega po ziemi od 30 mln lat... wiem że pisałeś to tylko żeby powiedzieć że bardzo długo. ostatnie zajęcia z archeologii miałem ponad 4 lata temu ale chyba prędzej biegamy po tym świecie od jakiś 30 TYSIĘCY lat. i nie wiele wiemy o tym okresie z racji braku źródeł więc nie mów że były to takie fajne lata.
jasne że każdy woli żyć w pokoju ale gorzej jak wiatraki walczą z tobą.
Steel
Kontakt:

Steel, jednak mimo iż skończyły ci się argumenty 3 posty temu porozmawiał bym dalej o tybecie. to jak? jesteś za teokracją mnichów?
A co uważasz, że demokracja ponad wszystko ?

salwador proporcjonalnie do liczby ludności poniósł w tej jednej wojnie (a nie była to jedyna wojna) większe straty niż USA we wszystkich swoich wojnach razem wziętych a kościół był jedną z głównych ofiar represji jako organizacja lewicowa. a kościół w tym konflikcie nie miał za sobą żadnego wojska, nikogo nie zabił.

I czego to dowodzi ? Niczego, podałeś malutki przykład na przestrzeni 2 tyś lat oszustw, kłamstw i morderstw

Nie analizujemy tutaj co Fidel wybrał. Nie znam historii Kuby tak dokładnie by to analizować i jestem pewien, że ty tez nie. Bardzo liberalne przepisy emigaracyjne ? Obejmujące karę śmierci w przypadku złapania na ucieczce z Kuby? LOL
DeadKennedy pisze:gdybym miał gangrenę we wszystkich kończynach to bym je obciął i powiedział, że mogło być gorzej patrząc na trupy tych którzy tego nie zrobili.
I tu się różnimy, ja nie chciał bym być ciężarem dla bliskich czy dla państwa.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

DeadKennedydziesięcina,podatki,chłopi bez roli,wyzysk szlachty,państwa, królów i wszystko to mocno sterowane przez kardynałów,biskupów,palenie na stosach,krucjaty,walka o wpływy,machlojki i interesy,pożyczki, testamenty,spadki i ostre lawirowanie kleru w tych wszystkich dziedzinach przez wieki,bogacenie się za wszelką cenę....a w Tybecie mimo że teoretycznie podobnie to jednak za bieganie na bosaka nie palono na stosie, z sąsiadami raczej pokojowo egzystowali niż toczyli wojny, bronili swego terytorium nauką a nie mieczem....pomijając fakt że to raczej do nich się starano dostać niż oni do innych...
czy jak gdzieś jest jakieś państwo o innych poglądach niż nasze to trzeba je pacyfikować ?? czemu sułtana Brunei nikt nie atakuje mimo że to jest totalnie najbogatszy człowiek świata ??? czemu nikt nie atakuje księstwa Monako ?? albo Luxemburg ??

człowiek kiedyś był zdecydowanie mądrzejszy niż w dziejach nowożytnych,może był biedniejszy mentalnie ale nie manipulowała nim jedna instytucja - obecnie najbogatsza mafia świata z największymi wpływami,piorąca mózgi nam wszystkim...

a wracając do tematu to wolę zjednoczoną Europę niż zaściankową Polskę sztucznie podkręcaną i manipulowaną przez takich ludzi jak tu piszących....mamy straszne kompleksy narodowościowe i to jest to co nas cofa,Polska przez wieki była kompletnie otwartym krajem,wielonarodowościowym i prężnie się rozwijającym,swego czasu potęga Europejską...a przez politykę i manipulacje jesteśmy tu gdzie dziś...

klikanie nie ma sensu,każda strona wie swoje a i tak nie wiemy nic !!
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Dirt Biker
Kontakt:

Post autor: Dirt Biker »

Ło kurde... :shock: Przez ten cały 'traktor' gay i les będą mogły się 'żenić' i 'mężyć'... :/ ...:::!!!NIE!!!:::...
http://ja.gram.pl/thedragon
e-mail: vaquen@wp.pl
Steel
Kontakt:

A co Ci to przeszkadza? Nie uważasz, że to ich sprawa ? Byle dzieci mieć nie mogli, a mieć nie będą mogli.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Steel pisze:A co uważasz, że demokracja ponad wszystko ?
Technokracja/ Merytokracja. I problemy z głowy ;)

Dirt Biker po nocach przez to nie bedziesz spał, ze beda mieli państwowy ślub czyli własciwie nic wiecej niz tylko wspólne odpisy od podatków i pare prawnych przywilejów?
ODPOWIEDZ