Błagam nie mów już nic o Tybecie. Nie mas nawet zielonego pojęcia o tym kraju, ich kulturze i zasadach tam panujących.
Steel sam sobie zaprzeczasz. piszesz że tybetańczycy wolą średniowieczną teokrację pod brytyjskim butem niż komunizm pod chińskim butem. więc stawiasz państwo kościelne nad świeckim. proste!
Imperializm jako całe zło? Znowu bredzisz.
I to przeciwstawiasz setkom tysięcy wymordowanym przez chrześcian ? LOL A pomyślałeś, że oni to mogli robić nie z powodu wiary a przekonań ?DeadKennedy pisze:jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o konkretnych ofiar kościoła w walce o sprawiedliwość i demokrację to przeczytaj jakąkolwiek pozycję dotyczącą salwadoru w okresie 1977-1992. wspomniałem chyba wcześniej najbardziej znane przykłady arcybiskupa romero, zgwałconych i zamordowanych zakonnic z USA oraz 6 jezuickich intelektualistów ale w tej wojnie mniej znani księża byli atakowani i mordowani na porządku dziennym a reagan (sam katolik o ile się nie mylę) twierdził że to byli komuniści.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Moja wypowiedź była jasna i jednoznaczna w tej kwestii.DeadKennedy pisze:czytałem o iluminatach i miałem trochę o nich na zajęciach. napisz o których ci chodzi. o tych średniowiecznych? bo są też te teorie o tajnych iluminatach i szczerze mówiąc nie wiem o których ci chodzi i co mi chcesz udowodnić.
Nie winię kościoła za całe zło, ale za bardzo dużą jego część. Mylisz instytucję kościoła z wiarą.DeadKennedy pisze:winisz kościół za całe zło ale zło samo w sobie całkowicie akceptujesz jeżeli nie jest wynikiem działań kościoła. czy to dostrzegasz?
Powiedz lepiej to tysiącom uciekających z tego RAJu. Co za prymityw z Ciebie ? Jak możesz twierdzić, że tam się żyje dobrze, tylko dlatego, że innym jest gorzej ? Idź się leczyć ****** !DeadKennedy pisze:W PORÓWNIANIU DO KRAJÓW REGIONU żyje się całkiem nienajgorzej.
Może utnij sobie obie ręce i obie nogi i Twierdź dalej,. że Ci dobrze bo inni umarli !