Idioci na AlLLEGRO ? Skąd ?

czarny09
Kontakt:

Post autor: czarny09 »

hmm no to a sie tez pochwalę, ale ja jako kupujący. :mrgreen: udalo mi sie od akiegos "czlowieka" zakupic rame(bedzie 2 lata temu ją kupilem) kona stuff 2005. wiec ramka po sezonie byla i uwaga za ile ją kupilem?? 160zl :mrgreen: tak dobrze slyszycie 160zl a byla w prawie idealnym stanie, miala tylko obtarcia od linek i na widelkach...a koles ją sprzedal bo jak to mowil... "konczy ze skakaniem bo sie boi i najwyzsza rzecz z jakiej skoczyl to hopka ktorą sam usypal do kolan" niektorzy powiedza o zgrozo... ale ja tam jestem zadowolony, nadal smigam na tej ramie i niejedno przezyla...

a teraz druga sytuacja.... mialem na sprzedaz rower na ktorym jezdzil moj ojciec... taki rower z go sportu firmy kelly's... no wiec rower byl kupiony za 1700zl. sam osobiscie wymienilem w nim pedaly, kiere, mostek, piaste i zalozylem w nim tylny hampel tarczowy avid bb5. do tego wymienilem amor z rst na rock shox dart 2. jezdzony byl od pazdziernika wiec no moze 3 miechy.... wystawilem go na allegro na i tak niskiej cenie 1600zl... poczekalem pare godzin i dostalem maila
" dam za niego nie wiecej niz 1200zl bo nowke moge za 1650 kupic"
ja no odpisalem mu ze bylo w nim wymieniane to i to... i ze to i tak za tanio sprzedaje... a on bezczelnie
" wiecej nie dam bo te czesci ktore wymieniles to na gorsze"
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

No tak, nikt nie bierze na celownik ludzi którzy zawyżają ceny, ostatnio widziałem DJ'a III rocznik 04 popękana korona, lagi wyglądały tragicznie jakby ktoś napiiii w nie młotkiem, cena 550zł.
A to że ktoś próbuje wyrwać coś taniej jest (tak mi sie wydaje) zupełnie "naturalne"
czarny09
Kontakt:

zgadzam sie, a sami jak cos kupimy po "okazyjnej" cenie to sie cieszymy i smiejemy ze ktos tak tanio sprzedal... wiec ludzie czasem az sie proszą sami o "wyłudzenie" za grosze jakiegos dobrego sprzetu, wiadomo my chcemy jak najtaniej on jak najdrozej, a ze jest pare odmiennych przypadkow to juz nasza strata lub korzyść, i trzeba sie przyzwyczaic do tego
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Dokładnie w sumie to głupi temat ! przecież wysłanie Emila nic nie kosztuje są w 100% anonimowe a możliwość dorwania frajera który sprzeda za bezcen są Bardzo mile widziane w społeczeństwie czy to w PL czy w innym mniej lub bardziej zamożnych kraju. Każdy na tym Bożym świecie szuka okazji i nic tego nie zmieni zwłaszcza ******* tematy na forach............. Jak komuś nie pasuje dostawanie Emilów od ludzi to nie wystawiaj ich na aukcji albo precyzuj cenę a nie od 1pln często zaznaczone BCM :twisted:
nooz
Kontakt:

Post autor: nooz »

MadCow pisze:
Oferta z dzisiaj:
Wymiana - mój 4mies. Amstaff ze sterami X10 i sztycą za Dragstara '04, ja dopłacam 100zł.

Nie mam pojęcia skąd się tacy biorą...

hahahaha dobre, a looknijcie: http://allegro.pl/item352717371_rewelac ... cenie.html
w takiej cenie rewelacyjna 2półka?? fajne to ma oceny w sprzętowni...
czarny09
Kontakt:

<lol2> powinni do tego "czegos" (bo tego sie amorem nie da nazwac) dodac gratis wizyte w szpitalu z nalepszym personelem medycznym.... " Zastosowanie widelca jest bardzo szerokie od typowo turystyczno-rekreacyjnej jazdy do bardziej wymagającego Freeride'u, Street'u oraz Dualu." <lol2> freeride na takim "czyms" = bardzo dluuuugi pobyt w szpitalu
easy_rider
Kontakt:

Co niektórzy rzucają dosyć ciekawe hasła "popyt, podaż" które do allegro mają się nijak,
ciekawe kto określi popyt, podaż na np. duro :mrgreen:
nooz
Kontakt:

Post autor: nooz »

a właśnie, czy te duro są takie złe? nadają sie może do dirtu?

a spotkaliście sie już kiedyś na allegro z oszustami bo taki stereotyp łazi u mnie po domu?
easy_rider
Kontakt:

nooz pisze:a spotkaliście sie już kiedyś na allegro z oszustami
nie spotkałem się jeszcze z przedmiotem który byłby zgodny w 100% z opisem zawsze jest coś do ukrycia, np. RS pike za 999zł bez osi, to że jest to OEM bez prawa do jakiejkolwiek gwarancji i serwisu w autoryzowanych punktach nikt nie dopisał, jedynie sprzedawca udziela gwarancji, a taka gwarancja to wiadomo ile jest warta
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

eeeeeeeetam. propozycji jaką ja dostałem nikt nie przebije :D W zeszłym roku wystawiłem na allegro ramę Giant AC team. Przedmiotem aukcji była sama rama bez swingera który był na fotce. W aukcji było coś około 700-800zł, kilka licytujących i kupe czasu do końca. Jakiś synek napisał mi wtedy coś tego typu: dam ci za nią 300zł z damperem. Nie rozumiem takich ludzi...
gg: 4709451
czarny09
Kontakt:

EdekzKrainyKredek
Kontakt:

Post autor: EdekzKrainyKredek »

motomysz ciekawy temat założyłeś
czy twój nick na Allegro to nie przypadkiem motomycha?? :lol:
otóż sprzedaje sobie na Allegro niczego sobie rowerek z wszystkimi nowymi częściami, z nowym !!! Monsterkiem i dostaję dziś takiego oto maila:

Wiadomość od: motomycha (18) , wysłana z komputera o numerze IP: 83.86.159.217
Strona z przedmiotem: Chumba Zulu DH ----egzotyk---- Monster 5th Element

--------------------------------------------------------------------------------
Treść wiadomości:
witam pana....oglądam ten rower z zaciekawieniem i stwierdzam że jezeli bym go kupował to moge dac za niego 1750złotych...to taka sumka gdyz mam jeszcze innego na oku w tej cenie...tym razem meride...prosze o swoją opinie na temat mojej propozycji...czekam na emaila..;pozdrawiam

pomijam pana przez małe p panie mycha
w każdym bądź razie gratuluję tylko nie wiem czego...
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

EdekzKrainyKredek nik Motomyszy to misio.z,zanim zaczniesz rzucac oskarzenia zorientuj sie temacie,bo zachowujesz sie jak leszczyki z pisu..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
EdekzKrainyKredek
Kontakt:

Post autor: EdekzKrainyKredek »

piotrex skoro motomycha z Allegro nie jest tym samym co motomysz w dh-zone ( to tak jak adidos nie jest tym czym adidas ) tzn że ktoś wykorzystując podobieństwo nicków psuje opinię motomyszy... 8)
czarny09
Kontakt:

EdekzKrainyKredek nie, bo to akurat Ty skojarzyles motomycha z motomysz... tak jak mam dwoch znajomych, jeden owca a drugi owczar. to ze ktos korzysta zbardzo podobnych nickow to nie znaczy ze psuje opinie drugiemu
Chanys89
Kontakt:

Post autor: Chanys89 »

czarny09 w aukcji z goleniami spojrz na nick sprzedajacego... czyz to nie popularny Elvis ? :lol:
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

ciekaw jestem ile z osób wypowiadających się w tym topiku składa takie propozycje na allegro ;)
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
jeżykBDG
Kontakt:

Post autor: jeżykBDG »

nie wiem jak wy ale jak ja chce coś kupic to najpierw sie pytam za ile koleś jest w stanie to sprzedac. załózmy że mam 2 tys. a ktos chce sprzedać np. kompa za 3 tys. to już dalej z nim nie rozmawiam bo po prostu niema sensu :P

SIEMA MELON!
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

EdekzKrainyKredek nie widze w tej propozycji nic irracjonalnego, cena kup teraz to 1900zl a koles probuje wytargowac 150zl... co innego gdyby zaproponowal 500zl

Edit: sry, ******** mi sie bo myslalem ze chodzi o sama rame
ODPOWIEDZ