Problem z biodrem

Wjtk
Kontakt:

Problem z biodrem

Post autor: Wjtk »

Swego czasu kiedy męczyłem deskorolkę pod domem i jednocześnie jeździłem na rowerze miałem problem z biodrem. Mianowicie strzelało mi, tak jakby się wyłamywało ze stawu, kiedy chodziłem. Myślałem, że to właśnie przez deskę. Przez rok nie miałem z tym problemu, ale ostatnio po dłuuższym tripie rowerowym dolegliwość wróciła. Miał ktoś może taki problem po jeździe ? Najprawdopodobniej wybiorę się do lekarza, ale zastanawiam się czy jest to związane z rowerem?
Na razie jem dużo żelków :wink:
[b] Monkeyman [/b]
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Wjtk idz do lekarza i tyle. Pamietam, ze było takie zjawisko jak tzw. luzny staw i to min. Minnaarowi z barkiem sie działo w 07. Z biodrem w sumie mam podobnie ale wypada mi tylko przy cwiczeniach, a nie na biku wiec zostawiłem. Swoja droga sugeruje ci sportowego lekarza bo kontakty ze zwykłymi w takich sprawach sa gówno warte i w 50% przypadków sam jestem w stanie sobie lepiej doradzic niz te pacany.
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Spaced Mozesz napisac cos wiecej o luznych stawach?
Spaced
moderator
Kontakt:

Marcio nie wnikałem w to. Jest takie zjawisko kiedy regularnie staw wypada ale wiecej nie wiem bo moja kontuzja nie szczególnie jest upierdliwa.
viejo
Kontakt:

Post autor: viejo »

Tzw. luzny staw jest wynikiem slabych lub uszkodzonych sciegien albo zwyrodnieniem stawu. Czesto jedno i drugie, bo stan sie pogarsza a nie poprawia.
Z takimi rzeczami to tylko do dobrego lekarza jesli nie chcesz miec powazniejszych problemow za 5 lat.

Na forum znachorow nie szukaj. Tylko Zbyszek Nowak energetyzowal wode i uzdrawial przez TV :P
Spaced
moderator
Kontakt:

viejo Zbyszek nowak nie poszedł siedziec za amfe w "energetyzowanej" wodzie? Czy to ten drugi mistrz energi? ;)

U mnie to jest problem ze stawem ale na razie czeka mnie wizyta u lekarza bardziej naglaca :P
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

a może harry z tybetu? leczył się ktoś? to prawda z tą wysypką na udach i napier@#@jącym karkiem?? :P
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Wjtk
Kontakt:

viejo Nie szukam znachorów, umówienie się do specjalisty to około miesiąc czasu i nie wiem czy odstawić rower na ten czas.
[b] Monkeyman [/b]
maro_donald
Kontakt:

Post autor: maro_donald »

KaKTuSSS No niby moderator a taki OT robi :P A tak poza tym to prawda XD
http://www.pinkbike.com/photo/6610569/
http://www.flickr.com/photos/marekufnal/
Spaced
moderator
Kontakt:

Wjtk jakie miesiac czasu? Gdzie ty mieszkasz? Jak potrzebowałem 2 raz u dobrego lekarza reke po złamaniu oblookac to w kilka dni sie udało, najwiecej tydzien. No chyba, ze potrzeba ci znanego na cała polske experta od bioder? Zrób sobie moze najpierw rezonans i umów sie do lekarza wczesniej to spoko sie wyrobisz.
Wjtk
Kontakt:

Spaced Przepraszam 2 tygodnie z terminów które mi pasują do lekarza sportowego , przynajmniej tego do którego mam namiary. Ale dzięki poradzę już sobie, a na rower i tak pójdę :wink:
[b] Monkeyman [/b]
kozaknswp
Kontakt:

Post autor: kozaknswp »

ja tak mialem
a lekarz do mnie
nic Ci nie bedzie, spadaj na rower :|
a teraz boli :|
"Przepraszam że nie jestem czarny i nie wtrącam Yo by być fajny "
TeRe FeRe FReeriders
Wjtk
Kontakt:

kozaknswp Dlatego tak jak radził Spaced idę do lekarza sportowego i tobie radzę to samo.
[b] Monkeyman [/b]
Spaced
moderator
Kontakt:

kozaknswp to, ze boli wiele nie znaczy. Po złamaniu kompresyjnym pod koniec lipca 07 czułem reke jeszcze w okolicach konca listopada, a reka wg. lekarza juz była gotowa do jazdy. Nie w pełni zregenerowana ale dało sie jezdzic.
Inna sprawa, ze do lekarza lepiej isc, sam musze w koncu cos ze soba zrobic bo wyjdzie, ze hipokrytą jestem ;) Lepiej teraz niz potem dojechac kontuzje.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Wjtk miałem tak samo , takim sam z biodrem i kolanem ... Mój problem z biodrem polageł na tym , że gdy chodziłem ulicą to strasznie mnie kuło (jakby mi ktoś igłę wbijał) , lecz wyleczyłem 2 tygodniową przerwą od rowera i zawsze na noc smarowałem maścią typu: altacet itp.
Kacz_?
Kontakt:

Post autor: Kacz_? »

Jak mnie bolało biodro to poszedłem do lekarza a on mi kazał brac aspirine. Oczywiście nic nie dało, pojechałem do szpitala i sie okazało ze mam zapalenie stawu biodrowego i lerzalem u nich 2tygodnie ;///
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

tez zrobie offtopic zeby nie zakladac nowego tematu. pod koniec kwietnia sobie zerwalem albo naciagnalem miesien nie mam pojecia.. bylem u lekarza sportowego i rehabilitanta, zalecili mi jakies cwiczenia i kazali odpoczywac od roweru. robie te cwiczenia podciagam sie na drazku itp. xc bikiem moge jezdzic, tylko nie wiem czy pod koniec roku szkolneo bede mogl powoli zaczac jezdzic. wie ktos moze ile naciagniecie/naderwanie trwa i czy przejmowac sie bolem odrazu po wyleczeniu czy to moze normalne..
ODPOWIEDZ