nie mogee... po raz kolejny B.Z. piszesz dlugie pseudo naukowe wywody, ktore sa [jak zwykle] bez sensu. pseudo naukowe, bo nie raz juz bylo widac ze tylko lejesz wode nie posiadajac glebszej wiedzy.............
No to pokaż, że sam ją posiadasz, opinię którą własnie wyraziłeś mam głęboko w d... razem zresztą z twoją osobą. Poza tym dyskutujemy czy śrubki powinny być ładne czy brzydkie i czy alumozna zostawić gołe czy nie, na razie w ogóle nie posługuję się jak żeś to określił "pseudonaukowymi" dowodami, tylko wyrażam opinię, że to jest niedopuszczalne. To jest dyskusja o dziadostwie i a nie o technologii, o tym to jak na razie nie ośmieliłem się otworzyć gęby, po zastrzeżeń też mam kilka, ale jestem całkowicie pewien,że nic oprócz jeszcze większej połajanki by z tego nie wynikło.
Spaced pisze:Chrabał tu nie chodzi o ryzyko bo przeciez rama, w której tworzeniu pomagaja potencjalni klienci i taka bez tego wsparcia jest raczej podobnie "przetestowana". Nowy produkt bez recenzji prawdziwych klientów zawsze sie tak samo w ciemno kupuje.
Tu się zgadzam i już na ten temat pisałem. Nie widzię w tym nic złego, róznorodność jest potrzebna, ale ktoś kto wchodzi na rynek nie posiadając renomy tym bardziej powinien zadbać o wszystko inne, w tym przede wszystkim o szeroko pojęty (a nie tylko forumowy) marketing i nic nie usprawiedliwia faktu, że pierwsze egzemplarze niemają żadnej powłoki i śruby kojarzące się z Castoramą.
Spaced pisze: Antidote poza stroną techniczna powinien chyba troche uwagi na wizerunek zwrócić bo można na tym sporo stracić ( I ogarnijcie brytyjskiego dystry bo ostatni raz jak lookalem strona była pełna błedów i mocno spamował na pewnym forum )
No właśnie. Moim zdaniem wizerunek leży, a to,ze jeszcze można usłyszeć, ze "nie podoba się to nie kupuj" to tym bardziej nie buduje wizerunku. Spam forumowy to kolejna polska specjalność, nie tylko w tej branży. Zamiast wziąć się w garść, popracować nad podejsciem do klienta, usunąć niedoróby z produktu to siedzą na forach i piszą jakie to zajebiste rzeczy robią, jeśli nie sami to ich dystrybutorzy tudzież bezkrytyczni wielbiciele z klapkami na oczach. Skuteczne to-to jest, ale na krótko, czasem pozwala jednak "na szybko" odzyskać kasę jak sie przeinwestowało, bo niestety brak biznesplanu to kolejna polska specjalność (choć tutaj akurat jestem trochę wyrozumiały, bo ogólnie w tych sprawach jesteśmy mocno do tyłu, a nawet to czego obecnie uczą na studiach z-m w tej kwestii to jest jakaś kpina).