Antidote LifeLine

Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

a, zapomniałbym, niech będzie, zgadzam się, mogę być Waszym team riderem. Ktoś się musi poświęcić :mrgreen:
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Spaced pisze:Jaka grubość scianki?
Nie oszczędzano na ilości materiału możesz być pewny.

Niestety zdjęcia nie oddają prawdziwej urody tej ramy - na żywo jest jeszcze lepiej.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

jasiek_krk pisze:Nie oszczędzano na ilości materiału możesz być pewny.
200g lzejsza od santy, 500g od fury. Lzejsza dzieki czarom nie jest wiec gdzies materiału byc mniej musi ;) Zobaczyc przekroj chce dlatego. Czy ew. jak Fury - dolna rura pokryta jakims magicznym materiałem jest?

No i geometria jakas jest podana? Taka sama dla róznych wartosci skoku?
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Spaced pisze:No i geometria jakas jest podana? Taka sama dla róznych wartosci skoku?
Masz geo 170'tki bardzo szczegolowo przedstawione na vimeo. Geometria 220 i 140 odpowiednio rozni sie (pewnie zostanie podana na nastepnych filmikach) ale dla wszystkich opcji jest typowo zjazdowa, stad nazwa tych mniejszych - nano dh.
Spaced pisze:200g lzejsza od santy
Porównaj te ramy i pomyśl sam, czemu LL może być lżejsze.
Spaced pisze:Czy ew. jak Fury - dolna rura pokryta jakims magicznym materiałem jest?
Vectran, już pisałem wyżej! Na całej ramie, w różnej ilości zależnie od potencjału do obrywania.
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
Spaced
moderator
Kontakt:

Na Wahaczu 200g ubili?

btw. Kto rame testuje? Bedzie gdzies testowana w gorach?

Ale za geo to tą rame kocham. 170/170 skoku tylko chciałbym zeby jakis sensowny rider rame zmordował i biore ;)
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Wow! Tego się nie spodziewałem! :shock:
Muszę przyznać, że prezentuje się znakomicie! Jeśli tylko sprosta nieuważnemu, amatorskiemu użyciu i będzie mieć cenę podobną do Santy lub Futy, to gratulacje! i życzę rzeszy klientów :)

Aha, no i kiera :) Może ciut więcej danych? Jakie kąty i cena?
pozdro

frango
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Tak maszynka do mini DH ze skokiem ok. 160mm z tyłu i przodu to moje kolejne marzenie :mrgreen: Ciekawa geometria tej nowej ramki - zapowiada się mega konkretnie (na moim przycinającym kompie w pracy wszystko ciężko wyłapać - z jakim amorem jest to geo?). Tylko pewnie cena mnie zabije :lol:
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Cudowna jest !
Ale po tylu niemiłych przejściach, borykania się z polskimi firmami nie wiem kiedy znów będę mógł zaufać polskim konstruktorom... :roll:
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Tak prezentuje się 140tka:

Obrazek
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
selim
Kontakt:

Re: Antidote LifeLine

Post autor: selim »

A tutaj zdjecie LL w wersji 170.
Waga: 14.7 kg
Załączniki
LL_A_01.jpg
frango
Kontakt:

Wow! Jest co raz lepiej :)
Wersja 140/140 wygląda długa i płaską, ale to chyba właśnie przez krótki damper?
A do 170/170 nie mieliście już pod ręką porządnej korby ;)
pozdro

frango
jasiek_krk
Kontakt:

Spaced pisze:200g lzejsza od santy, 500g od fury
Po Tobie czegoś takiego się nie spodziewałem :) Czemu wagę porównujesz do zupełnie innych ram które zdecydowanie różnią się konstrukcją a co za tym idzie wagą?

Sprawdź wagę LL aluminiowego i porównaj z carbonowym. Wtedy wszystko stanie się jasne.
frango pisze:A do 170/170 nie mieliście już pod ręką porządnej korby ;)
Każdy składa swój rower jak mu pasuje :) Przypomina to trochę wypowiedzi gości którzy kiedyś burzyli się o LL z widelcem 180mm. Wolnoć Tomku w swoim domku :wink:
frango
Kontakt:

jasiek_krk, a to Twój rower?
Jakoś nie chcę mi się uwierzyć, że to specjalnie ;> Każda część w tym secie jest droga albo bardzo droga... ta korba to tam chyba przypadkiem się znalazła, do zdjęcia.
pozdro

frango
jasiek_krk
Kontakt:

frango pisze:jasiek_krk, a to Twój rower?
Rower jest autora postu
Spaced
moderator
Kontakt:

jasiek_krk pisze:Po Tobie czegoś takiego się nie spodziewałem Czemu wagę porównujesz do zupełnie innych ram które zdecydowanie różnią się konstrukcją a co za tym idzie wagą?

Sprawdź wagę LL aluminiowego i porównaj z carbonowym. Wtedy wszystko stanie się jasne
LL aluminiowe jest nie sprawdzone z mojego pktu widzenia. W polsce wiem o paru osobach co maja ta rame. Niby Wincent testował ale cala ta sprawa z tymczasowym wahaczem dziwna byla. Na prawde nie chcesz zebym porównywał do alu Life Line bo ja ramie alu o wadze <3500g łatwo nie zaufam. Dużo glebie to dla siebie nie chce ryzykować.

A konstrukcja inna v10 czy fury masz racje ale myslisz, ze specialnie szukali konstrukcji dajacej im gorsza wage? ;) Jestem o tyle sceptyczny, ze po prostu za duzo w firmie widze zajawki na wage i sie boje, ze ktos przesadzi jak to było z drążonymi śrubami ti w mostku.

btw. 140tka mi sie nawet bardziej podoba i tu juz bym sie o wytrzymalość tak nie ciął. Ile tam na głowce jest bo wyglada strasznie plasko jak na rower ze 140 skoku. 65stopni?

Ale jak mowilem wczesniej - rama mnie jara bo ma fajną geometrie, jest mega ładna i ogolnie chciałbym, żeby sprostała obietnicom. Dowiedziałbym sie czegos wiecej o zawieszeniu. Ile mm w sagu to sie cofa? Jak sie przełozenie zmienia? Powodzenia z rama i moze jak kiedys blizej gór bede zyc to 140tke z checia, jak blizej gor bede zyc i okaze sie ze na prawde sa mocne biki to z wielka chęcią i wieksi bracia ;)
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Jakbyście szukali ambitnego ridera to ja na pewno mogę nim zostać ! :D
Jak wyżej, geometria i wygląd powala. Do tego genialna waga, nic dodać nic ująć. Co do wytrzymałości rzeczywiście ktoś mógłby ją skatować
(np. ja :lol: ). Cena raczej będzie wyższa niż aluminiowej ale i tak super, że coś nowego wychodzi.
Moim zdaniem cały projekt jest mega ambitny i z dużym rozmachem, do tego nie brakuje funduszy. Przetestować te ramki jak najszybciej i zrobić dobrą reklamę!
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
selim
Kontakt:

Post autor: selim »

frango pisze:A do 170/170 nie mieliście już pod ręką porządnej korby
Co masz do XTka? W tym wykonczeniu zajebisty jest ;-)
frango
Kontakt:

To XT? ups, sorry... myślałem, że to Deore ;) nie zauważyłem znaczka HollowTech ;) gapa ze mnie
No to sprzęt wypasiony jak się patrzy ;)
pozdro

frango
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Z tego co się dowiedziałem to wersja karbonowa kosztuje 2999E.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
ODPOWIEDZ